Saavutettava kirjasto

Saavutettava kirjasto

Vaasan kaupunginkirjasto on EU:n Vammaiskorttikohde. Kaikkiin kirjaston tiloihin on esteetön pääsy. Jokaisesta toimipisteestä löytyy esteetön WC. Avustavat koirat ovat tervetulleita kaikkiin kirjaston toimipisteisiin. Toimipistekohtaiset esteettömyystiedot löydät kirjastojen omilta sivuilta.

Celia-kirjaston palvelut

Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa mm. ääni- ja pistekirjoina. Celian palvelut on suunnattu henkilöille, joille painetun kirjan lukeminen on vamman tai sairauden vuoksi vaikeaa tai mahdotonta. Pelkästään heikko suomen tai ruotsin kielen taito ei oikeuta Celian kirjojen käyttöön.

Kirjastossa on lainattavissa pieni kokoelma Celia-kirjaston tuottamia äänikirjoja. Äänikirjoja voi kuunnella mp3-ominaisuudella varustetuilla cd-soittimilla tai tietokoneilla.

Kirjastosta on mahdollista saada tunnukset Celianet-verkkopalvelun käyttöön, jolloin e-äänikirjoja voi lainata, varata ja kuunnella suoraan verkossa.

Ohjeet eri laitteille löydät Celian sivuilta.

Digitalkkari

Onko sinulla ongelmia tietokoneiden kanssa? Etkö saa tulostettua tai skannattua haluamaasi? Eikö verkkolomake aukea? Digitalkkari auttaa!

Pääkirjaston digitalkkari auttaa asiakkaita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ma-pe 10-17.

Digitalkkarin neuvontapiste on asiakaskoneiden lähellä pääkirjaston aulassa.

Digitalkkarille voi soittaa tai lähettää sähköpostia puh. 040 5291325 tai digitalkkari@vaasa.fi

Kotipalvelu

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu niille asiakkaille, jotka eivät esimerkiksi korkean iän, liikuntaesteen tai sairauden vuoksi voi itse asioida kirjastossa tai kirjastoautossa.

Kirjaston kotipalvelu on maksutonta. Kotipalveluasiakas saa toivomaansa kirjastoaineistoa kotiin kerran kuukaudessa keskiviikkoisin, lukuun ottamatta heinäkuuta.

Aluksi asiakkaan oikeutus kotipalveluun todetaan haastattelemalla, jonka jälkeen voidaan tehdä kotipalvelusopimus ja asiakasprofiili.

Ota yhteyttä: Kirjastovirkailija Eija Aromaa, puh. 06-325 3543, eija.aromaa@vaasa.fi tai jätä yhteydenottopyyntö.

Voit myös täyttää kotipalveluhakemuksen Vaasan kaupungin sivuilla.

Maahanmuuttajan kirjasto

Maahanmuuttajat

Kirjasto on paikka, jonne kaikki ovat tervetulleita. Kirjastossa voit viettää aikaa ja tavata ystäviä. Voit myös lukea kirjoja ja lainata niitä kotiin. Kirjaston käyttö on ilmaista.

Löydät kirjastosta oppikirjoja ja sanakirjoja suomen ja ruotsin kielen opiskelun avuksi. Löydät myös lastenkirjoja, kaunokirjallisuutta ja tietokirjoja useilla kielillä.

InfoFinland on sinun oppaasi Suomessa. InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka tarjoaa luotettavaa tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle.

Myös Helsingissä sijaitseva Monikielinen kirjasto, on sinun kirjastosi. Siellä on kirjallisuutta yli 80 kielellä. Jos haluat lainata sieltä kirjoja, ota yhteyttä omaan lähikirjastoon ja tee tilauspyyntö.

Eri maiden lehtiä voit lukea PressReader-palvelun kautta kirjastossa ja kotona. Löydät PressReaderin käyttöohjeet E-aineistot-sivulta.

Opastukset

Opastukset

Kirjaston henkilökunta järjestää tilauksesta opastettuja ryhmäkäyntejä, joissa tutustutaan kirjaston tiloihin, kokoelmiin ja palveluihin. Ryhmäkäynti voi olla yleiskierros kirjastossa tai se voi keskittyä johonkin tiettyyn aihealueeseen. Varaa aika ryhmäkäynnille ajoissa, mielellään kaksi viikkoa aikaisemmin.

Aikuiset: Informaatikko Merja Kunnari, puh. 06-325 3554, merja.kunnari@vaasa.fi

Seniorit: Kirjastopedagogi Heli Pohjanhovi, puh. 06-325 3531, heli.pohjanhovi@vaasa.fi

Maahanmuuttajat: Informaatikko Eeva Keski-Saari, puh 06-325 3538, eeva.keski-saari@vaasa.fi

Pop-up kirjasto

Popup

Pop-up toiminta tuo kirjaston luoksesi, kirjaston varsinaisten toimipisteiden ulkopuolelle. Voit nähdä Laina-pyörän esimerkiksi rautatieasemalla, torilla, kauppakeskuksissa tai erilaisissa avoimissa tapahtumissa. Pop-up pisteessä voit lainata, uusia lainojasi ja saada tietoa kirjaston palveluista.

Voit pyytää pop-up toimintaa myös omaan tapahtumaasi; avoimeen tai suljettuun. Osallistumme mahdollisuuksien mukaan ja räätälöimme mukaan otettavan aineiston tapahtumasi luonteen mukaisesti. Ota yhteyttä viimeistään kuukautta aikaisemmin.

Yhteystiedot: kirjasto.popup@vaasa.fi

FIN / SWE / ENG

suomisvenskaEnglish