Tervetuloa uuteen verkkokirjastoon!

Tervetuloa uuteen verkkokirjastoon!

Vaasan kaupunginkirjasto on vaihtanut sekä kirjastojärjestelmää että verkkokirjastoa. Uudesta verkkokirjastosta löydät suurimman osan asioita kuten ennenkin, mutta joitakin ominaisuuksia on vielä tekeillä.

Kirjautuminen tapahtuu samoin kun aiemmin: voit kirjautua verkkokirjastoon sivun oikean yläkulman linkin kautta. Kun olet kirjautunut sisään, saat tietoa asiakkuudestasi ja lainoistasi ”Omat sivut” linkin kautta. Linkin löydät sisään- ja uloskirjautumislinkin vierestä.

Sivujen ja tekstien muotoa työstetään edelleen. Puuttuvia käännöksiä saattaa esiintyä joillakin sivuilla.

Lainahistorian voit ottaa käyttöön näin: Kirjaudu, klikkaa Omat sivut, valitse Profiili, sitten Kirjastokorttitunnus ja Salli lainahistorian kerääminen. Lainahistoria näkyy Omat sivut välilehdellä Yleisnäkymä.

Maksuja ei voi vielä suorittaa verkossa. Toiminto on kehitteillä.

Uutuusvahti on aputoiminto, jonka voit asettaa seuraamaan sinua kiinnostavaa aineistoa. Kirjaudu verkkokirjastoon, tee haku, valitse Tallenna haku, nimeä haku, valitse Uutuusvahti ja Tallenna. Verkkokirjasto lähettää sähköpostiin tiedon, kun uusia hakua vastaavia tuloksia on saatavilla.

Voit asettaa varauksesi tauolle. Kirjaudu, valitse Omat sivut, Profiili ja Tauko varauksissa. Aseta poissaoloaika. Kaikki varauksesi ovat tauolla poissaoloaikana.

Mahdollisuutta linkittää lapsen ja huoltajan tilit ei ole vielä, mutta ominaisuus on pian tulossa.

Jos varauksia tai lainoja on erittäin suuri määrä, saattaa olla että verkkokirjasto ei pysty näyttämään niistä listaa. Tämä vika on tiedossa ja korjataan mahdollisimman pian.

Jos varausta tehdessä saat virheviestin varauksien maksimimäärästä, tarkoittaa tämä että olet jo varannut kyseisen teoksen. Virheviestissä on käännösvirhe.

Uusi järjestelmä ja verkkokirjasto ovat uusia ympäristöjä sekä meille että teille. Vielä on osia, jotka hakevat oikeaa paikkaansa tai muotoansa. Teemme sinnikkäästi työtä tehdäksemme uudesta verkkokirjastosta asiakkaillemme mahdollisimman käytännöllisen ja helppokäyttöisen.

FIN / SWE / ENG

suomisvenskaEnglish