Berättelsen om Pi

Hur klarar man ändlösa dagar och nätter till havs, ensam på en livbåt med en tiger som ressällskap? Läs 16-åriga Pis berättelse om resan, räddningen och hans liv.

Pi är döpt efter en simbassäng i Paris och heter egentligen Piscine. Hans familj driver en zoologisk trädgård i Pondicerry i Indien. Pi tycker om att sköta djuren och lär känna deras egenarter och beteenden.

Pappa Patel lär också Pi och hans bror Ravi vilka djur som är farliga. Pi har också ett stort intresse för religion och han ser ingen motsättning i att vara, kristen, muslim och hindu på samma gång. Något som familjen och omgivningen finner problematiskt.

Indien drabbas av svåra ekonomiska tider och Pis familj beslutar sig för att flytta till Kanada och sälja djuren till djurparker runt om i världen. Familjen Patel och några av djuren skeppas till Canada på fraktfartyget Tsimtsum som förliser.

En, allvarlig, rolig roman fylld av levnadsvisdom med korta kapitel och en handling som för framåt. Perfekt reselitteratur för tågresor och vänthallar.

Yann Martel är född i Spanien 1963, räknas som kanadensisk författare, han har som diplomatbarn vuxit upp på många olika platser i världen. Han fick Bookerpriset 2002.

Tags:

Review by: Biblioteket Wednesday, January 30, 2013