Catching Tales

Jamien neljäs sooloalbumi on sykähdyttävä setti jazz-poppia.

Levy on jo vähän vanhempi tapaus; se on ilmestynyt vuonna 2005. Sen jälkeen Cullumilta on tullut kaksi muutakin levyä, mutta itselleni tämä on kuitenkin ”se” juttu Jamielta.

Musiikki on pianojohteista ja laulajan ääni sopivassa suhteessa rosoista ja särmikästä. Sanoituksissa pyöritään ihmissuhteissa, rakkauden erilaisissa teemoissa sekä brittiläisessä elämäntyylissä. Suuri osa kappaleista on Cullumin omia sävellyksiä, mutta hän on sovittanut myös oman versionsa esimerkiksi Harry Warrenin ja Al Dubinin kappaleesta ”I Only Have Eyes for You”, jota aikanaan käytettiin musikaalisessa komediassa Vuoden 1934 nainen (Dames).

Musiikissa näkyy häivähdys siitä, että Jamie ei ole vain yhden genren mies. Hän on aikoinaan soittanut rumpuja hiphopbändissä ja kitaraa rockmusiikin parissa. Tämän levyn jazzista poikkeavat sävelet löytyvät kuitenkin enemmänkin popgenrestä. Levy sopii mielestäni hyvin sellaisille kuuntelijoille, jotka suhtautuvat tämän tyyppisten musiikkilajien sulauttamiseen positiivisella otteella.

Audience:

Tags:

Review by: Kirjasto Thursday, October 17, 2013