Databaser

Om du inte hittar det du söker i fackböckerna eller sökmotorerna på Internet, lönar det sig att söka i en databas. Databaserna underhålls av bibliotek eller andra sakkunniga organisationer. Informationen i databaserna är aktuell och tillförlitlig.En del av databaserna kan användas bara på bibliotekets kunddatorer eller din egen mobilutrustning då du är inloggad på bibliotekets nätverk. Några databaser kan användas på distans utanför biblioteket. Logga in i webbiblioteket förrän du klickar på länken till databasen.

Distansanvändning

EEBO - Chadwyck Early English Books Online
digitaliserade engelskspråkiga klassiker i heltext från åren 473-1700

RedFox-ordböckerna

 

Användning på bibliotekets kunddatorer eller egen mobilutrustning i bibliotekets trådlösa nätverk

RedFox-ordböckerna

Fritt på nätet

Finna
Via Finna får du tillgång till material och tjänster vid arkiv, bibliotek och muséer i Finland. I Finna kan du söka information i bibliotekens och arkivens samlingar, se på bilder av museiföremål och konstverk samt ladda ner dokument och gamla böcker.
Boksampo
En tvåspråkig litteraturportal underhållen av biblioteken i Finland. I Boksampo hittar du intressanta författare och böcker samt nya läsupplevelser.
Länkbiblioteket
I Länkbiblioteket har man samlat länkar till olika webbsidor, som kan hjälpa dig vid informationssökning.
Musiikkikirjastot
Den finskspråkiga sidan erbjuder tips om musik och nättjänster med musikinnehåll.

Visste du detta?

En del av databaserna kan användas bara på bibliotekets kunddatorer eller din egen mobilutrustning då du är inloggad på bibliotekets nätverk. Några databaser kan användas på distans utanför biblioteket. Logga in i webbiblioteket förrän du klickar på länken till databasen.