De mest lånade och reserverade böckerna 2019

Den mest lånade romanen på svenska för vuxna var kriminalromanen Lazarus av Lars Kepler. Den mest lånade romanen på finska för vuxna var Rouva C. av Minna Rytisalo. Boken handlar om Minna Canths ungdomsår.

Den mest lånade faktaboken på svenska för vuxna handlar om växelverkan mellan människor. Det var Thomas Eriksons bästsäljare Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå. Den mest lånade faktaboken på finska för vuxna var Kari Hotakainens Tuntematon Kimi Räikkönen. Den var också en av de mest reserverade böckerna under hela året.

Utlåningen av material för barn ökade 2019 rejält i alla biblioteksenheter och för huvudbibliotekets barn- och ungdomsavdelning blev det ett rekordår.

Fjolårets mest lånade barnbok på finska var Aino Havukainens Tatu ja Patu etsivinä : tapaus Puolittaja och på svenska Sven Nordqvists Pannkakstårtan.

De tre mest reserverade svenska böckerna för vuxna 2019 var:

Camilla Läckberg: En bur av guld

Susanna Alakoski: Bomullsängeln

David Lagercrantz: Hon som måste dö

De tre mest reserverade finska böckerna för vuxna 2019 var:

Camilla Läckberg: Kultahäkki

Enni Mustonen: Sotaleski

Pajtim Statovci: Bolla

Du kan läsa mer om fjolårets mest reserverade böcker i webbiblioteket.

Tags:

Saturday, January 4, 2020