Digitaalinen kulttuuriperintö karttuu ennätysvauhtia – jo 15 miljoonaa aineistoa Finna.fi-palvelussa

Hakupalvelu Finna.fi:n kautta pääsee käsiksi nyt yli 15 miljoonaan kulttuuriperintöaineistoon. Palvelun avulla kuka tahansa voi tutkia sukuaan, hakea kirjoja, selata vanhoja valokuvia tai tutustua taideaarteisiin - vaikka omalta kotisohvaltaan.

Finna.fi-palvelun aineistot karttuvat jatkuvasti, kun uusia arkistoja, kirjastoja ja museoita liittyy mukaan. Nyt käytössä on 333 suomalaisen arkiston, kirjaston ja museon aineistot.

Palvelun avulla voit tutkia vaikkapa ensimmäisen maailmansodan aikaisia valokuvia ja esineitä, kurkistaa Suomen itsenäisyyspäivän viettoon eri aikoina, hakea kirjailija Minna Canthin tuotantoa tai katsoa Helene Schjerfbeckin teoksia

Tietoa omasta suvusta voit lähteä etsimään kirjoittamalla etusivun hakuun oman sukunimen. Paikallista aineistoa löydät puolestaan Finna Street-haulla  joka etsii historiallisia kuvia puhelimen lähettämän sijaintitiedon perusteella.

Paitsi historiallista aineistoa, Finna.fi sisältää tiedot 6,5 miljoonasta kirjasta. Palvelussa on mukana suuri osa lähikirjastoista, minkä ansiosta voit helposti tarkistaa, mistä kirjastosta haluamasi kirja olisi saatavilla.

Lisätietoa Finna.fi

den 26 november 2018