Drömbokhandeln

En rik arvtagerska och en litteraturintresserad vagabond öppnar en annorlunda bokhandel i Paris.

Francesca och Ivan älskar litteratur, i synnerhet goda romaner. Båda har tröttnat på bästsäljare och på likriktningen inom dagens bokutgivning och bestämmer sig för att öppna en bokhandel som bara säljer bra böcker. De vill satsa på kvalitet i stället för kvantitet och vill sälja böcker som är värda att läsa flera gånger. För att göra urvalet grundar de en hemlig kommitté som väljer ut vilka titlar som skall ingå i bokhandelns sortiment.

När bokhandeln Au Bon Roman äntligen slår upp sina dörrar blir den snabbt en succé. Efter en tid får de dessvärre också erfara framgångens baksida, då det visar sig att alla inte är lika förtjusta i deras drömbokhandel. När flera av medlemmarna i urvalskommittén blir hotade är det dags att kontakta polisen...

Drömbokhandeln är en roman om och för bokälskare. Den skildrar främst huvudpersonernas ivriga planering av bokhandeln fram till öppningen. Romanen kan beskrivas som ett slags deckare men innehåller också lite kärlek. Framförallt väcker den många frågor och tankar om litteratur och om bokbranschen. Vem bestämmer egentligen vad som är en bra roman?