E-aineistojen ohjeet

Kirjat ja äänikirjat

Kirjastossa on kaksi e-kirjapalvelua Ellibs ja Elib. Molemmista palveluista löydät myös äänikirjoja. Voit selata kokoelmia, vaikka et olisi kirjautunut palveluun. Tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin, jotta voit lainata.

Helpoiten luet ja kuuntelet kirjoja suoraan selaimessa. Silloin et tarvitse ylimääräisiä ohjelmia tai tunnuksia. Selaimessa lukiessa tarvitset verkkoyhteyden.

Voit myös lainata e-kirjoja omalle laitteellesi. Silloin tarvitset lisäksi Adobe ID-tunnuksen ja laitteellesi sopivan lukuohjelman.

Lukeminen ja kuuntelu onnistuvat sinulta myös palveluiden omien sovellusten avulla. Löydät ilmaiset sovellukset AppStoresta tai Google Play-kaupasta. Ellibsin sovelluksen löydät nimellä Ellibs ja Elibin nimellä Biblio. Kun avaat sovelluksen, valitse kirjastoksi Vaasa ja Fredrika ja kirjaudu sisään.

Ellibsin lainausehdot

Voit valita laina-ajaksi 7 tai 28 päivää. Voit palauttaa lainan ennen kuin laina-aika päättyy. E-kirja voi olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan. Jos e-kirja on lainassa, voit varata sen ilmaiseksi. Sinulla voi olla korkeintaan 5 lainaa ja 7 varausta.

Ellibsissä olevat kielikurssit toimivat tietokoneella ja tabletilla. Löydät kielikurssit valitsemalla Tiedostomuoto-valikosta "Verkkoresurssi". Voit valita laina-ajaksi 7 tai 28 päivää. Kullekin kurssille on hankittu yksi yhtäaikainen käyttöoikeus. Voit tehdä kurssista varauksen, jos kurssi ei ole heti saatavilla.

Ohjeet eri laitteille ja lukuohjelmille löydät Ellibsin sivuilta.

Elibin lainausehdot

Saat laina-ajaksi 28 päivää. Sama e-kirja voi olla usealla lainaajalla samaan aikaan. Voit lainata kaksi kirjaa viikossa.

Ohjeet eri laitteille ja lukuohjelmille löydät Elibin sivuilta.

Celian lainausehdot

Celian äänikirjoja voivat lainata vain lukemisesteiset henkilöt. Pelkästään heikko suomen tai ruotsin kielen taito ei oikeuta Celian kirjojen käyttöön.

Kirjastosta on mahdollista saada tunnukset Celianet-verkkopalvelun käyttöön. Tunnuksilla voit lainata, varata ja kuunnella e-äänikirjoja suoraan Celianetissä.

Kirjastosta voit myös lainata Celian äänikirjoja. Voit kuunnella Celian äänikirjoja cd-soittimella tai tietokoneella, jossa on mp3-ominaisuus.

Ohjeet eri laitteille löydät Celian sivuilta.

Lehdet

Kirjastossa on kaksi e-lehtipalvelua ePress ja PressReader. Molemmissa palveluissa voi olla rajallinen määrä yhtäaikaisia käyttäjiä.

ePressin käyttöohjeet

Voit käyttää palvelua kirjastossa ollessasi. Palvelu toimii kirjaston asiakaskoneilla ja omalla mobiililaitteellasi, kun käytät kirjaston langatonta verkkoa.

PressReaderin käyttöohjeet

Voit käyttää palvelua kirjastossa ja kirjaston ulkopuolella. Kirjastossa palvelu toimii asiakaskoneilla ja omalla mobiililaitteellasi, kun käytät kirjaston langatonta verkkoa. Kirjaston ulkopuolella ollessasi kirjaudu ensin verkkokirjastoon ja siirry sivulle PressReader ja RedFox kirjaston ulkopuolella.

 

Musiikki

Palveluiden yhtäaikaisia käyttäjämääriä on rajoitettu. Samaan aikaan kirjautuneina voi olla Music Libraryssa 3 ja Jazz Libraryssa 1 käyttäjää.

Naxos Music Libraryn ja Jazz Libraryn käyttöohjeet

Syötä kirjastokortin numero sille osoitettuun kenttään ja klikkaa Login. Seuraa palvelun omia, englanninkielisiä ohjeita.

Kun lopetat, muista kirjautua palvelusta ulos, jotta seuraava pääsee kirjautumaan palveluun.

Tietokannat

RedFox-sanakirjan käyttöohjeet

Voit käyttää sanakirjaa kirjastossa ja kirjaston ulkopuolella. Kirjastossa palvelu toimii asiakaskoneilla ja omalla mobiililaitteellasi, kun käytät kirjaston langatonta verkkoa. Kirjaston ulkopuolella ollessasi kirjaudu ensin verkkokirjastoon ja siirry sivulle PressReader ja RedFox kirjaston ulkopuolella