eKirjat

Tiesitkö?

E-kirja on kirjan digitaalinen julkaisumuoto, jonka voit lainata kirjastosta aivan niin kuin paperikirjankin. E-kirjat ovat usein epub- tai pdf-muodossa. E-kirjaa voi lukea tietokoneen näytöltä, taulutietokoneelta, puhelimesta tai e-kirjan lukulaitteesta. Kokoelmissa on sekä tieto- että kaunokirjoja. Kokoelmia voi selata kirjautumatta, mutta lainaaminen edellyttää kirjastokorttia ja PIN-koodia.

Voit lainata suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä e-kirjoja suomalaisen e-kirjapalvelun Ellibsin kautta. Helpoiten luet kirjoja suoraan selaimessa, jolloin et tarvitse ylimääräisiä ohjelmia tai tunnuksia. Selaimessa lukeminen vaatii verkkoyhteyden.

Lainaaminen, varaaminen, lukeminen ja e-äänikirjojen kuunteleminen onnistuu myös Ellibsin oman sovelluksen kautta. Sovellus on saatavilla iOS- ja Android-älypuhelimille. Lataa sovellus maksutta App Storesta tai Google Play-kaupasta. Kun avaat sovelluksen, valitse kirjastoksi Vaasa ja Fredrika ja anna kirjastokorttisi numero ja pin-koodisi. Sovellus ei edellytä jatkuvaa verkkoyhteyttä.

Lainaaminen onnistuu myös omalle laitteelle. Silloin tarvitset lisäksi Adobe ID-tunnuksen ja laitteellesi sopivan lukuohjelman.

Lainausehdot

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lainaamaan pääsevät kaikki kirjaston asiakkaat, joilla on oma PIN-koodi. Voit valita laina-ajaksi 7 tai 28 päivää, mutta voit halutessasi palauttaa lainan ennen laina-ajan umpeutumista. Kirjoissa voi olla vain yksi yhtäaikainen lainaaja per kirja. Lainassa olevia kirjoja voi varata maksuttomasti. Saat vapautuneesta kirjasta ilmoituksen sähköpostiin. Sinulla voi olla max. 5 yhtäaikaista lainaa ja 7 varausta.

Tarkemmat ohjeet

Ohjeet eri laitteille ja lukuohjelmille löydät Ellibsin sivuilta.

Elibin kirjavalikoima koostuu pääosin ruotsinkielisistä e-kirjoista. Valikoimassa on myös muun kielistä kirjallisuutta esimerkiksi englanniksi, suomeksi ja arabiaksi. Helpoiten luet kirjoja suoraan selaimessa, jolloin et tarvitse ylimääräisiä ohjelmia tai tunnuksia. Selaimessa lukeminen vaatii verkkoyhteyden.

Lainaaminen onnistuu myös omalle laitteelle. Silloin tarvitset lisäksi Adobe ID-tunnuksen ja laitteellesi sopivan lukuohjelman.

Elibin e-äänikirjojen kuuntelu tapahtuu joko suoraan selaimessa edellyttäen jatkuvaa verkkoyhteyttä tai on- tai offlinessa äänikirjasovellus Biblion kautta. Voit ladata ilmaisen sovelluksen App Storesta tai Google Play-kaupasta.

Lainausehdot

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lainaamaan pääsevät kaikki kirjaston asiakkaat, joilla on oma PIN-koodi. Lainoilla on automaattisesti 28 päivän laina-aika ja sama kirja voi olla usealla lainaajalla samanaikaisesti lainassa. Voit lainata kaksi kirjaa/viikko.

Tarkemmat ohjeet

Ohjeet eri laitteille ja lukuohjelmille löydät Elibin sivuilta.

Celia tuottaa kustantajien kirjoja e-äänikirjoiksi, jopa tuhat uutta e-äänikirjaa vuodessa. Joukossa on niin maksutonta kauno- ja tietokirjallisuutta kuin oppikirjoja eri kouluasteille.

Kirjastossa on lainattavissa myös pieni kokoelma Celia-kirjaston tuottamia äänikirjoja. Äänikirjoja voi kuunnella mp3-ominaisuudella varustetuilla cd-soittimilla tai tietokoneilla.

Lainausehdot

Celia-kirjaston e-äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joille painetun kirjan lukeminen on vamman, sairauden tai niihin rinnastettavan syyn vuoksi vaikeaa tai mahdotonta. Celian palvelut on lain perusteella rajattu ainoastaan lukemisesteisille henkilöille. Pelkästään heikko suomen tai ruotsin kielen taito ei oikeuta Celian kirjojen käyttöön.

Kirjastosta on mahdollista saada tunnukset Celianet-verkkopalvelun käyttöön, jolloin e-äänikirjoja voi lainata, varata ja kuunnella suoraan Celianetissä. Lue lisää Celian sivuilta tai ota yhteyttä kirjastoon.

Tarkemmat ohjeet

Ohjeet eri laitteille löydät Celian sivuilta.

Vasaensis e-kirjastossa on digitoituna paikallisesti historiallisia kirjoja kokoelmissa Vaasan Lukukirjasto  sekä Londicer-kirjapainon painatteet. 

Vapaasti käytettävät e-kirjat

Kirjastot.fi:n e-kirjastosivustolta löydät valikoiman e-kirjoja, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Kokoelmassa on pääsääntöisesti vanhempia teoksia, sekä suomeksi että ruotsiksi. Sivun ylälaidasta voit valita, minkä kielisen sisällön haluat nähdä.

Project Gutenberg

Tekijänoikeusvapaata, vanhaa kirjallisuutta e-kirjoina. 

Palvelu on kaikille avoin.

Guggenheim Modern Art Books Online

Guggenheimin museon modernin taiteen julkaisujen kokoelma Archive.org -verkkopalvelussa.

Palvelu on kaikille avoin.