E-aineistot

Löydät tästä linkit kirjaston tarjoamiin e-palveluihin.

Kirjat ja äänikirjat

Ellibs

Löydät palvelusta pääosin suomenkielisiä e-kirjoja ja -äänikirjoja. Palvelussa on myös jonkin verran ruotsin- ja englanninkielistä kirjallisuutta.

Ellibsistä löydät myös Lingonetin tuottamia verkkokielikursseja englannin, suomen, ruotsin, ja saksan opiskeluun. Kurssien tukikieli on suomi tai englanti. Opiskelu perustuu kuuntelemalla oppimiseen, ja kurssit sisältävät myös interaktiivisia tehtäviä.

Biblio

Saat e-kirjoja ja e-äänikirjoja 1.10.2020 alkaen Bibliosta. Aiemmin palvelun nimi oli Elib. Valikoimassa on ruotsin-, englannin- ja suomenkielisten e-kirjojen ja e-äänikirjojen lisäksi kirjoja myös mm. arabiaksi, saksaksi ja venäjäksi.

Vasaensis

Voit tutustua Vaasan aluetta käsittelevään vanhaan kirjallisuuteen ja pienpainatteisiin tämän palvelun avulla.

Celia

Voit kuunnella Celian e-äänikirjoja, jos painetun kirjan lukeminen on vamman, sairauden tai niihin rinnastettavan syyn vuoksi sinulle vaikeaa.

Elokuvat

Viddla

Voit käyttää Viddla elokuvien suoratoistopalvelua kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Voit lainata Viddlasta korkeintaan 3 elokuvaa kuukaudessa.

Viddlan käyttöohjeet


Musiikki

Naxos Music Library

Löydät palvelusta pääosin klassista musiikkia. Palvelussa on jonkin verran myös elokuvamusiikkia, kansan- ja jazzmusiikkia sekä bluesia.

Naxos Music Library Jazz

Voit kuunnella eri aikakausien jazzia tässä palvelussa.

Sanakirjat

RedFox-sanakirjat

RedFox on kielipalvelu, josta löydät yli 40 perussanakirjaa. Palvelussa on myös kieltenopetusvideoita. 

Lehdet

ePress

Voit lukea Ilkka-Pohjalaisen, Vasabladetin ja kymmenet muut kotimaiset sanomalehdet tässä palvelussa.

Palvelua voi käyttää kirjastossa tietokoneella ja langattomassa verkossa. Samaan aikaan palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

PressReader 

Tämä sanoma- ja aikakauslehtien palvelu tarjoaa sinulle luettavaa yli 100:sta maasta useilla eri kielillä. 

Palvelua voi käyttää omalla laitteella missä vain. Samaan aikaan palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

Kirjaston ulkopuolella ollessasi kirjaudu ensin verkkokirjastoon ja siirry eKirjaston sivulle PressReader,  eMagz Remote ja RedFox kirjaston ulkopuolella

eMagz Remote

eMagz Remote-palvelun kautta voit lukea kotisohvallasi 11 kotimaista aikakauslehteä. Palvelun kautta on luettavissa seuraavat lehdet: Antiikki ja taide, Et-lehti, Demi, Ihana, Kamera-lehti, Kippari, Me Naiset, Suomen Kuvalehti, Tekniikan Maailma, Tuulilasi, Unelmien Talo & Koti.

Yhtäaikaisten käyttäjälisenssien määrä on rajoitettu, joten jos lehti ei ensi yrityksellä ole vapaana, kannattaa yrittää uudelleen.

Palvelua voi käyttää omalla laitteella missä vain. Samaan aikaan palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.