Olet sitoutunut noudattamaan käyttösääntöjä ja niihin tehtäviä muutoksia saadessasi kirjastokortin tai suostuessasi vastuuhenkilöksi. Voimassa olevat käyttösäännöt ja hinnastot löydät alla olevasta linkistä.

Käyttösäännöt

Kirjaston hinnasto

Kirjastokortti on avain kaikkiin kirjaston palveluihin. Kirjastokortilla voit lainata kirjoja, elokuvia, cd-levyjä ja kaikkea muuta materiaalia kaikista Vaasan kaupunginkirjaston yksiköistä. Voit myös lainata e-kirjoja ja lukea lehtiä verkossa. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on esitettävä lainattaessa.

Kirjastokortin omistajana voit kortin puuttuessa lainata myös ajokortilla tai muulla virallisella henkilökohtaisella kortilla (esim. Kela-kortti, passi). Voit myös rekisteröidä kirjastokorttiisi rinnakkaiskortin, esimerkiksi jonkun toisen kirjaston kirjastokortin.

Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, saat sen mistä tahansa kirjaston toimipisteestä esittämällä voimassaolevan, valokuvalla varustetun henkilöllisyystodistuksen, passin, ajokortin tai muun virallisen henkilökortin.

Ensimmäinen kortti on ilmainen. Jos kirjastokorttisi katoaa tai rikkoutuu, peritään uudesta kortista kirjaston hinnaston mukainen maksu.

Myös laitos, yhteisö tai yritys (esim. päiväkoti) voi saada kirjastokortin. Laitoksen, yhteisön tai yrityksen kirjastokortti myönnetään nimetylle vastuuhenkilölle, jonka kirjallinen suostumus tarvitaan kirjastokorttia haettaessa.

Huoltaja hakee alle 15-vuotiaalle kirjastokorttia. Huoltajalla tarkoitetaan lainsäädännön mukaista huoltajaa.

Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon puh. 06-325 3533 tai kirjasto.info@vaasa.fi. Kirjastokortin kadotessa olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta siihen saakka, kunnes olet tehnyt kortistasi katoamisilmoituksen kirjastoon.

 

 

 

Hyllyssä tai lainassa olevaa aineistoa voi varata, lukuun ottamatta pikalainoja. Varaukset ovat maksuttomia.

Jos varausta ei noudeta tai peruta noutoajan kuluessa, peritään kirjaston hinnaston mukainen maksu. Maksua ei peritä lasten- ja nuorten aineistosta.

Varauksen voi perua verkkokirjastossa, puhelimitse 06 325 3533 tai käymällä kirjastossa. Verkkokirjastossa kirjaudu, klikkaa "Omat sivut" oikeassa yläkulmassa ja valitse Varaukseni. Varaus, josta on jo lähetetty noutoilmoitus, ei voi perua.

Lainatun materiaalin voi palauttaa mihin tahansa Vaasan kaupunginkirjaston toimipisteeseen. Pääkirjastossa lainat palautetaan palautusautomaattiin.

Kaikissa muissa kirjastopisteissä paitsi Huudissa on palautusluukku, jonne lainat voi palauttaa kirjaston ollessa suljettu. Jos laina palautetaan eräpäivän iltana palautusluukkuun, laina palautuu vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä.

Eräpäivän jälkeen lainasta kertyy myöhästymismaksua kirjaston hinnaston mukaan siihen asti kunnes laina palautuu. Lisäksi peritään maksu palautuskehotuksesta ja mahdollisista perintätoimista.

Myöhästymismaksu peritään myös siinä tapauksessa, että lainojen uusiminen ei ole onnistunut internetin käyttökatkoksen, huoltotoimenpiteiden tai muun teknisen häiriön vuoksi.

Maksu kirjautuu automaattisesti asiakkaan rekisteriin. Myöhästymismaksun voi maksaa palautuksen yhteydessä tai viimeistään kuluvan vuoden aikana. Maksamattomasta maksusta ei mene korkoa. Myöhästymismaksuja ei peritä lasten- ja nuortenaineistosta.

Pääkirjaston ensimmäisen kerroksen Matilda-tilassa on suojaisa lastenhoitotila. Tilassa on hoitopöytä, jossa voi vaihtaa vaippoja. Rauhallinen imetys onnistuu joko sohvalla tai nojatuolissa. Lähellä on vesipiste, vessa sekä mikroaaltouuni ruuan lämmittämistä varten.

Esteettömyys: esteetön pääsy: esteetön pysäköinti, ulkona luiska, oven avaava painike, esteetön WC sisääntuloaulassa, sisäänkäynnistä oikealle henkilönostin käytävätasolle tai vaihtoehtoisesti sisäänkäynnistä vasemmalle luiska Uutisalueen ja kahvilan kautta käytävätasolle, Raastuvankadun puoleisen oven kautta sisäänpääsy suoraan käytävätasolle.

Olemme jakaneet osan kirjallisuudesta genren, eli lajityypin mukaan. Tällöin löydät kirjan selkämyksestä väritarran, joka kertoo siitä, mihin genreen kirja kuuluu. Osa genrekirjallisuudesta on sijoitettu omaan hyllyyn, kun taas osan löydät muun kirjallisuuden seasta.

Kirjastossa käytössä olevat väritarrat

Lasten- ja nuortenkirjat

Koulut ja päiväkodit voivat tilata aineistopaketteja Lulun lukupaketti –lomakkeella ja hakea tilaamansa aineiston valitsemastaan kirjaston yksiköstä.

Lasten- ja nuortenaineiston tilauslomake

Kirjasto palvelee varhaiskasvatuksen ja peruskoulujen ryhmiä seuraavasti:

  • Ryhmät voivat tilata aineistopaketteja, jotka voi noutaa haluamastaan kirjastosta tai kirjastoautosta.
  • Kirjastopedagogit palvelevat sekä kouluilla että kirjastossa. Myös etäyhteys on mahdollinen Teams:in tai Zoomin kautta.
  • Kirjastopedagogit kirjavinkkaavat eli kertovat ryhmälle valitsemistaan kirjoista. Kirjavinkkaus kannustaa lukemiseen, tekee tunnetuksi kirjaston aineistoa ja esittelee uutuuksia. Kirjavinkkari kertoo jotain kirjan henkilöistä, juonesta tai tapahtumista, kuitenkaan paljastamatta liikaa kirjasta.
  • Ryhmät voivat käydä kirjastossa palauttamassa ja lainaamassa aineistoa myös ennen aukioloaikaa. Kaikista käynneistä sovitaan aina etukäteen oman kirjaston kanssa. Kirjastossa voi olla yksi ryhmä kerrallaan.

Koulujen kirjastokäynnit

Koululaisryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Jos haluat ohjatun kirjastokäynnin, asiasta kannattaa sopia hyvissä ajoin, viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua vierailuajankohtaa. Ryhmät voivat sovittaessa tulla kirjastoon myös aamulla ennen kuin kirjasto avataan.

Kirjastopedagogit kirjavinkkaavat eli kertovat ryhmälle valitsemistaan kirjoista. Kirjavinkkaus kannustaa lukemiseen, tekee tunnetuksi kirjaston aineistoa ja esittelee uutuuksia. Kirjavinkkari kertoo jotain kirjan henkilöistä, juonesta tai tapahtumista, kuitenkaan paljastamatta liikaa kirjasta. Kirjavinkkari ei koskaan paljasta, miten tarina päättyy, se jää lukijan selvitettäväksi.

Vinkkaus voidaan sopia pidettäväksi kirjastossa, koululla tai muussa sopivassa paikassa. Muistathan varata kirjavinkkauksen ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa!

Myös lainauskäynnille tullessa kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä kirjastoon, jos halutaan lainata esim. tietokirjoja tietystä aiheesta tai ryhmälle sopivia fantasiakirjoja. Tällöin kirjasto voi varautua vierailuun keräämällä aineistoa valmiiksi ja tilaamalla tarvittaessa aineistoa myös muista toimipisteistä.

Koululuokalle voidaan tehdä oma kirjastokortti ja halutessaan luokka voi varata pääkirjastosta tai jostakin lähikirjastosta itselleen myös vakituisen kirjastotunnin kerran viikossa tai harvemmin. Koululuokan kirjastokortti on voimassa vuoden kerrallaan. Kirjastoa voi käyttää myös oppimisen ympäristönä!

Kirjastopolku

Kirjaston ja koulujen yhteistyön perustana on kirjastopolku, joka on osa Vaasan kaupungin kulttuuriopetussuunnitelmaa (HUOM! ruotsiksi osa varsinaista opetussuunnitelmaa). Kirjastopolun sisällöt ovat etusijalla kouluille tarjottavissa palveluissa. Kirjastopolkuun kuuluvat seuraavat vaiheet:

Vuosiluokka 1:Kirjasto-opastus

  • Mitä tapahtuu kirjastossa? Kuinka saa kirjastokortin? Miten lainausautomaatti toimii? Opastuksessa käydään läpi kirjastonkäytön perusasiat ja luetaan ääneen satu.
  • Kirjastoauton avulla opastus on sovellettavissa myös kouluille, joilla on pitkä matka kaupunginkirjaston toimipisteeseen. Oppilaat saavat tutustua kirjastoautoon ja opastus toteutetaan joko kirjastoautossa tai luokkahuoneessa.

Vuosiluokka 3:Kirjavinkkaus

Vuosiluokka 5:Tiedonhaun opetus

  • Tiedonhaun opetus toteutetaan koulussa. Opetukseen kuuluu hakutehtäviä, joita oppilaat voivat tehdä mobiililaitteilla tai tietokoneilla.

MOBIILITEHTÄVÄT

Vuosiluokka 7:Amazing Library Race

  • Toiminnallinen tutustuminen pääkirjastoon ja talon muihin toimijoihin

Vuosiluokka 8:Kirjavinkkaus

Ota yhteyttä!

Kun haluat tulla luokkasi kanssa kirjastoon, ota yhteyttä pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolle, puh. 06 325 3545 tai omaan lähikirjastoosi.

Jos taas haluat sopia kirjastopolun palveluista tai toivot kirjavinkkarin vierailua koulullesi, ota yhteys kirjastopedagogeihin:

Suomenkieliset esikoululaiset ja vuosiluokkien 1-2 opastukset ja vinkkaukset, vuosiluokan 5 tiedonhakutehtävät: kirjastopedagogi Leena Seppänen: leena.seppanen@vaasa.fi tai 040 6279 733

Suomenkielisten vuosiluokkien 3-9 ja toisen asteen kirjavinkkaukset, pääkirjaston ryhmäopastukset: kirjastopedagogi Terhi Piikkilä: terhi.piikkila@vaasa.fi tai 040 567 3588

Ruotsinkieliset päiväkotiryhmät, esikoululaisten ja vuosiluokkien 1-2 opastukset: kirjastopedagogi Anna-Maija Koskimies: anna-maija.koskimies@vaasa.fi tai 040 647 6995

Ruotsinkielisten vuosiluokkien 3-9 ja toisen asteen opastukset ja kirjavinkkaukset: Vs.kirjastopedagogi Jessica Peltoniemi: jessica.peltoniemi@vaasa.fi tai 040 6240389

Vaasan kaupunginkirjasto ottaa TET-oppilaita tutustumaan kirjastotyöhön.

Pääkirjasto

Pääkirjastoon otetaan pääsääntöisesti yksi TET-oppilas/harjoittelujakso.

TET-oppilaat pyritään tutustuttamaan monipuolisesti kirjastotyöhön pääkirjaston eri osastoilla. Yleisiä työtehtäviä ovat hyllytys- ja järjestelytehtävät, poistokirjojen leimaus ja pienimuotoisten aineistonäyttelyiden järjestäminen.

Jos haluat TET-oppilaaksi pääkirjastoon, ota yhteys palvelupäällikkö Anna Pakkaan anna.pakka@vaasa.fi

Lähikirjastot

Seuraavat lähikirjastot ottavat TET-oppilaita, pääsääntöisesti yhden oppilaan/harjoittelujakso. Jos haluat TET-oppilaaksi lähikirjastoon, voit ottaa suoraan yhteyttä:

Palosaaren kirjasto: kirjasto.palosaari@vaasa.fi tai 06-325 3571

Variskan kirjasto: kirjasto.variska@vaasa.fi tai 06-325 3575

Vähänkyrön omatoimikirjasto: kirjasto.vahakyro@vaasa.fi tai 06-325 8475

Kirjasto palvelee varhaiskasvatuksen ja peruskoulujen ryhmiä seuraavasti:

  • Ryhmät voivat tilata aineistopaketteja, jotka voi noutaa haluamastaan kirjastosta tai kirjastoautosta.
  • Kirjastopedagogit palvelevat sekä kouluilla että kirjastossa. Myös etäyhteys on mahdollinen.
  • Kirjastopedagogit kirjavinkkaavat eli kertovat ryhmälle valitsemistaan kirjoista. Kirjavinkkaus kannustaa lukemiseen, tekee tunnetuksi kirjaston aineistoa ja esittelee uutuuksia. Kirjavinkkari kertoo jotain kirjan henkilöistä, juonesta tai tapahtumista, kuitenkaan paljastamatta liikaa kirjasta.
  • Ryhmät voivat käydä kirjastossa palauttamassa ja lainaamassa aineistoa myös ennen aukioloaikaa. Kaikista käynneistä sovitaan aina etukäteen oman kirjaston kanssa. Kirjastossa voi olla yksi ryhmä kerrallaan.

Kirjastokäynnit ja satutuokiot

Varhaiskasvatuksen ryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Käyntiaika kannattaa varata etukäteen, jos haluat ohjatun käynnin tai käynnin kirjaston normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Mahdollisuuksien mukaan kirjastokäyntiin voidaan sisällyttää myös satutuokio.

Varhaiskasvatuksen pedagogit voivat varata ryhmilleen vakituisen kirjastoajan pääkirjastosta tai jostakin lähikirjastosta kerran viikossa tai harvemmin. Ryhmille voidaan tehdä oma kirjastokortti, joka on voimassa vuoden kerrallaan.

Kirjastossa järjestetään paljon tapahtumia ja ohjattuja hetkiä, joihin varhaiskasvatuksen ryhmät ovat tervetulleita. Tapahtumista ilmoitetaan kirjaston verkkosivuilla. Mahdollisuuksien mukaan tapahtumista tiedotetaan myös suoraan päiväkodeille ja perhepäivähoitajille.

Jos haluat tulla lapsiryhmän kanssa kirjastoon, ota yhteys pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolle, puh. 06 325 3545 tai omaan lähikirjastoosi.

Esikoululaisten opastuspaketti

Kirjasto tarjoaa kaikille Vaasan esikoululaisille kirjasto-opastuksen, jossa lapset tutustuvat tarinan kautta kirjastoon ja sen palveluihin. Suuret kuvat tukevat tarinaa, jonka on kirjoittanut kirjailija Heidi Jylhä ja kuvittanut kuvataiteilija Terese Bast. Tarina on tehty yhteistyössä kirjaston henkilökunnan kanssa.  Esikoululaisten opastuspaketti voidaan toteuttaa kaikissa kaupunginkirjaston toimipisteissä, mutta kirjaston henkilökunta voi myös vierailla esikoulussa.

Esikoululaisten kirjasto-opastuksista huolehtivat pääsääntöisesti kirjastopedagogit.

Kun haluat varata kirjasto-opastuksen esikouluryhmällesi, voit ottaa yhteyttä kirjastopedagogeihin tai pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolle, puh. 06 325 3545 tai omaan lähikirjastoosi.

Suomenkieliset ryhmät: kirjastopedagogi Leena Seppänen: leena.seppanen@vaasa.fi tai 040 6279 733

Ruotsinkieliset ryhmät: kirjastopedagogi Anna-Maija Koskimies: anna-maija.koskimies@vaasa.fi tai 040 6476 995

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut julkaisee lukupassit alle kouluikäisille.

Lukupassit ovat lapsiperheiden ja varhaiskasvatuksen kulttuuripolun käytössä. Lukupassi tehdään yhdessä aikuisen tai muun lukutaitoisen läheisen ihmisen kanssa. Kirjoja luetaan ja tutkitaan yhdessä, katsellaan kirjojen kuvituksia, tehdään tehtäviä ja jutellaan kirjojen herättämistä ajatuksista ja tunteista.

Lukupasseja on kolme ja ne on suunniteltu eri ikäisille lapsille. Lukupassin voi tulostaa alla olevista linkeistä:

Kaikki lukupassit koostuvat kuudesta inspiroivasta ja mukaansa tempaavasta tehtävästä. Lukupassissa on ehdotuksia sopivista kirjoista, mutta kirjat voi myös vapaasti valita. Kirjasto auttaa mielellään kirjojen valinnassa. Tehtävät eivät liity tiettyyn yksittäiseen kirjaan.

Lukupassin voi myös noutaa kaikista kirjaston yksiköistä.

Kun lukupassi on valmis, voi kirjastosta noutaa palkinnoksi kivan Lulu-tarran, jonka voi kiinnittää lukupassiin.

Vaasan koulukirjastoja ylläpitävät yhteistyönä Vaasan kaupunginkirjasto sekä koulut. Koulukirjastojen kokoelmat ovat vain koulujen käytössä. Koulukirjastojen verkkokirjastot ovat vain tiedonhakua varten, eikä siellä pysty uusimaan tai varaamaan lainoja.

Vaasan koulukirjastot:

Borgaregatans skola

Gerby skola

Haga skola

Hietalahden koulu

Isolahden koulu

Keskuskoulu

Länsimetsän koulu

Merenkurkun koulu

Nummen koulu

Onkilahden yhtenäiskoulu 1-6

Onkilahden yhtenäiskoulu 7-10

Vasa övningsskola grundskolan 

Vasa övningsskola gymnasiet 

Vikinga skola

Pääkirjaston lasten- ja nuortenosasto sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa.

Lastenosaston tunnistat keltaisista kirjahyllyistä

  • Lastenosastolta löydät kuvakirjoja (suomi, ruotsi, englanti), satukirjoja, lastenkirjoja, Opi lukemaan –kirjoja ja runoja.
  • Vanhempainhyllystä löydät tunnetaitokirjoja sekä kirjoja vaikeista, lapsia ja aikuisia askarruttavista aiheista. Suosittelemme, että aikuinen lukee näitä kirjoja yhdessä lapsen kanssa.
  • Musiikkinurkkauksesta löydät lastenmusiikin CD-levyt, laulukirjat ja nuotit sekä lasten elokuvat, äänikirjat ja moniviestimet (kirja + CD).
  • Lasten tietokirjat löytyvät nuortenosaston puolelta, punaisista hyllyistä.

Satuhuone Illusia

Satuhuoneessa järjestetään pääkirjaston satutuokiot ja otetaan vastaan päiväkoti- ja koululaisryhmiä. Muina aikoina satuhuone on vapaasti pienten asiakkaiden ja heidän vanhempiensa käytössä.

Pehmeä matto sopii pienimmillekin kirjastonkäyttäjille. Satuhuoneessa voi lukea, leikkiä, pelata lautapelejä ja koota palapelejä.

  • Lue, leiki, löhöile!
  • Jätä kengät kenkätelineelle ja ulkovaatteet naulakkoon satuhuoneen ulkopuolelle.
  • Jätä lastenvaunut satuhuoneen ulkopuolelle.
  • Älä laita istuintyynyjä päällekkäin ja kiipeä niiden päälle.
  • Älä hypi lattialle istuintyynyjen päältä, sohvalta tai ikkunalaudoilta.
  • Älä heittele leluja tai istuintyynyjä.
  • Älä syö tai juo satuhuoneessa.
  • Laita palapelit, lelut ja istuintyynyt takaisin paikoilleen, kun lähdet satuhuoneesta.
  • Ota huomioon muut lapset ja aikuiset, jotka ovat satuhuoneessa ja lastenosastolla.
  • Aikuinen – lapsi on satuhuoneessa sinun vastuullasi. Älä jätä lasta satuhuoneeseen ilman valvontaa.

Pelihuone Pessi

Säännöt:

  • Voit käyttää pelihuoneessa seuraavia pelikonsoleita: PlayStation 4 ja Xbox 360.
  • Saat pelin ja peliohjaimet lasten- ja nuortenosaston palvelutiskiltä. Jätä kirjastokorttisi henkilökunnalle pelaamisen ajaksi. Henkilökunta tulee avaamaan pelikaapin oven.
  • Voit viedä pelihuoneeseen yhden pelin kerrallaan.
  • Peliaika on 1 tunti / pelaaja tai ryhmä päivän aikana.
  • Pelihuoneessa voi olla samaan aikaan enintään 4 henkilöä.
  • Ota huomioon muut pelaajat ja käyttäydy asiallisesti.
  • Älä syö tai juo pelihuoneessa.
  • Olet pelivuoron aikana vastuussa pelistä ja pelihuoneen laitteista.
  • Jos et noudata näitä sääntöjä, sinulle tulee tauko pelaamisesta.
  • Kun lopetat pelaamisen, palauta peli ja peliohjaimet palvelutiskille. Saat kirjastokorttisi takaisin.
  • Pelaa ja pidä hauskaa, mutta älä metelöi.

Tervetuloa pelaamaan!

Nuortenosaston hyllyt ovat punaiset

  • Nuortenosastolta löydät nuortenkirjat, sarjakuvat, vitsikirjat ja vieraskieliset lasten- ja nuortenkirjat (muut kielet kuin suomi, ruotsi, englanti)
  • Nuortenkirjoissa on erikseen selkokirjat, kummituskirjat, urheilukirjat (urheiluaiheiset romaanit) ja hevoskirjat. Hevoskirjahyllyssä ovat myös hevos- ja ratsastusaiheiset tietokirjat.
  • Tietokirjoista löytyy sopivia kirjoja sekä lapsille että nuorille.
  • Valkoisessa hyllyssä ovat konsolipelit, nuorten ja nuorten aikuisten elokuvat ja nuorten äänikirjat.
  • Nuorten asiakkaiden käytössä on kaksi tietokonetta ja yksi hakukone.

Nuorten aikuisten suomen- ja ruotsinkieliset romaanit, fantasiakirjat, scifi-kirjat ja mangasarjakuvat ovat portaikon ympärillä olevissa hyllyissä.

Pääkirjaston ala-aulassa ja Galleriakäytävällä maksuttomat näyttelyvitriinit.

Esteettömyys: esteetön pääsy: esteetön pysäköinti, ulkona luiska, oven avaava painike, esteetön WC sisääntuloaulassa, sisäänkäynnistä oikealle henkilönostin käytävätasolle tai vaihtoehtoisesti sisäänkäynnistä vasemmalle luiska Uutisalueen ja kahvilan kautta käytävätasolle, Raastuvankadun puoleisen oven kautta sisäänpääsy suoraan käytävätasolle.

  • pienikokoisille ja kevyille näyttelyesineille
  • lukittavissa
  • vitriini A Galleriakäytävällä
    • Syvyys n 50cm
    • Koko korkeus n 135cm
    • Leveys n 90 cm
    • 3 tasoa
    • Ylin kork n 70 cm
    • Keski n 30 cm
    • Alin n 32 cm
  • vitriini C ala-aulan ylätasanteella sisääntulosta oikealla
    • Syvyys n 30cm
    • Koko korkeus n 113cm
    • Koko Leveys n 182c
    • 2 osastoa
    • Vasen, ylin osasto korkeus 55cm
    • Keski 28cm
    • Alin 28cm
    • Leveys n 90cm
    • Oikea ylin korkeus 85cm
    • Alin korkeus 28cm
    • Leveys n 88cm

Varaa näyttelytila

Lisätiedot:

  • Max Bäckman, puh. 040-1831956
  • max.backman@vaasa.fi

Enintään 40 henkilöä.

Vennyn tilaa ja äänentoistoa saa varata kirjaston aukioloaikoina.

Maksuton tapahtumatila ei-kaupallisiin tarkoituksiin pääkirjaston toisessa kerroksessa avoimessa kirjastosalissa. Äänentoisto sopii pienimuotoisiin musiikkiesityksiin kuten lauluun, ja akustiseen musiikkiin. Myös sähköinstrumenttien soitto onnistuu. Tilassa voi myös äänittää esimerkiksi podcastia ja soittoa suoraan USB-tikulle. Otathan huomioon tilan muut käyttäjät äänenvoimakkuuksissa.

Esteettömyys: esteetön pääsy: esteetön pysäköinti, ulkona luiska, oven avaava painike, sisäänkäynnistä vasemmalle esteetön hissi Vennyn lähelle, esteetön WC tapahtumatilan vieressä.

  • 40 tuolia
  • varaajalla oltava oma tietokone
  • 65" televisio, johon on mahdollista kytkeä tietokone HDMI-liitännällä.
  • tilassa voi järjestää omaa tarjoilua (pienimuotoinen tarjoilu, ei alkoholia). Varaaja sitoutuu hoitamaan tarjoilusta koituvan siivouksen.

Äänentoisto varataan erikseen Vennyn tilavarauksen yhteydessä. Varausmaksu 10€, joka maksetaan Infon kassaan (1. krs.). Saat äänentoistoon tarvittavat laitteet varauksesi alkaessa.

  • Soundcraft UI2R
  • Soundcraft räkin mikrofonit: 2kpl LEWITT LCT 040 pienet kondensaattorimikrofonit, 2kpl SENNHEISER XS Wireless + adapterit, 1kpl Shure SM58.
  • Soundcraft mixeriin saa myös suoraan littettyä esim. sähkökitaran tai muun sähköinstrumentin.
  • Äänentoisto sopii hyvin esim. podcastin tekemiseen tai muuhun pienimuotoiseen äänittämiseen.
  • Kysy äänentoistosta: geir.byrkjeland@vaasa.fi

Varaa tapahtumatila Venny

Lisätiedot:

 

 

Pääkirjaston aulassa on vinyylileikkuri. Vinyylin hinta on 0,40 euro/alkava 10 cm. Käytön jälkeen voit maksaa materiaalisi kirjaston Infotiskillä.

Vinyylileikkuri on mallia Roland Stika SV-12.

Materiaalin maksimileveys on 305 mm.

Vinyylileikkuri leikkaa vektorigrafiikkana luotuja muotoja. Vektorigrafiikkaa voit luoda esim. Inkscape ilmaisohjelmalla. Löydät ohjelman myös aulan tietokoneelta.

Vinyylileikkurilla voit luoda yksivärisiä vinyylitarroja tai yhdistää useita värejä tehdäksesi moniväriteippauksia.

Vinyylileikkurissa saa käyttää ainoastaan kirjastossa tarjolla olevaa materiaalia. Kirjastossa on tällä hetkellä mustaa ja valkoista vinyyliä sekä värikartta, minkä avulla voit ehdottaa uusien värien hankkimista.

Olet vastuussa vinyylileikkurin käytöstä. Kerro välittömästi henkilökunnalle, jos laite ei toimi normaalisti.

Henkilökunta ei valvo vinyylileikkuria mahdollisen poissaolosi aikana.

Siivoa laitteen ympäristö käytön jälkeen.

Varaa vinyylileikkuri pääkirjaston Infosta, puh. 06 325 3533. Vinyylileikkurin varausaika on enintään 4 tuntia.

Pääkirjaston aulassa olevan saumurin käyttö on maksutonta.

Merkki on Juki MO-654DE.

Tuo mukanasi kaikki materiaalit, mitä tulet tarvitsemaan ompelutyössäsi: kangas, lanka, pientyökalut kuten esim. sakset ja nuppineulat.

Jos saumurin neula katkeaa, saat Infosta vaihtoneulan. Vaihdat itse neulan ja suoritat muut toimenpiteet käytön yhteydessä.

Lue tarvittaessa saumurin käyttöohjeet.

Olet vastuussa saumurin käytöstä. Kerro välittömästi henkilökunnalle, jos laite ei toimi normaalisti.

Siivoa laitteen ympäristö käytön jälkeen.

Varaa saumuri pääkirjaston Infosta, puh. 06 325 3533. Saumurin varausaika on enintään 4 tuntia.

Pääkirjaston aulassa olevan ompelukoneen käyttö on maksutonta. Ompelukone on merkiltään Pfaff Smarter.

Tuo mukanasi kaikki materiaalit, mitä tulet tarvitsemaan ompelutyössäsi: kangas, lanka, pientyökalut kuten esim. sakset ja nuppineulat.

Jos ompelukoneen neula katkeaa, saat Infosta vaihtoneulan. Vaihdat itse neulan ja suoritat muut toimenpiteet (kuten ylälangan pujotuksen ja alalangan puolauksen) käytön yhteydessä.

Lue tarvittaessa ompelukoneen käyttöohjeet.

Olet vastuussa ompelukoneen käytöstä. Kerro välittömästi henkilökunnalle, jos laite ei toimi normaalisti.

Siivoa laitteen ympäristö käytön jälkeen.

Varaa ompelukone pääkirjaston Infosta, puh. 06 325 3533. Ompelukoneen varausaika on enintään 4 tuntia.

 

Pääkirjaston Uutisalue ja lehdet -osastolla on mikrofilmattuja sanomalehtiä, joita voi lukea ja tulostaa mikrofilmihuoneessa. 

Mikrofilminlukulaite on hyvä varata etukäteen. Varauksen voi tehdä soittamalla (Uutisalue 06-325 3558, Info 06-325 3533), sähköpostitse kirjasto.info@vaasa.fi tai käymällä asiakaspalvelussa. Mikrofilminlukulaitetta voi käyttää silloin, kun Uutisalueella on henkilökuntaa paikalla. Kirjaston henkilökunta opastaa mikrofilmien lukulaitteen käyttämisessä.

Pääkirjastossa on neljä Hublet-tablettia, joissa on nettiyhteys ja mahdollisuus lukea esimerkiksi laajaa valikoimaa sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina näköispainoksina. Hubletin saa käyttöönsä pääkirjaston aulan latausasemasta omalla kirjastokortilla ja pin-koodilla kahdeksi tunniksi kerrallaan. Laitetta voi käyttää vain kirjaston tiloissa.

Myös Vähänkyrön kirjastossa on asiakkaiden käytössä Hublet-tabletteja, joita voi lainata kirjastokortilla. Laitteen saa käyttöönsä lehtialueen latausasemasta omalla kirjastokortilla ja pin-koodilla kahdeksi tunniksi kerrallaan. Laitetta voi käyttää vain kirjaston tiloissa ja ne ovat lainattavissa myös omatoimiaikaan.

Hublet-tablettilaitteen ohjevideo

Haku

Kielivalinta

suomisvenskaEnglish