Aurinko on tähti

Aurinko on tähti  (Tammi, 2019)

Natashan perhe on saanut karkotuspäätöksen, ja on hänen viimeinen päivänsä Yhdysvalloissa ennen paluuta Jamaicalle. Daniel on matkalla haastatteluun päästäkseen opiskelemaan lääkäriksi vanhempiensa toiveiden mukaan. Nämä kaksi nuorta törmäävät toisiinsa ja päätyvät viettämään päivän yhdessä.

Natasha uskoo tieteeseen ja siihen, että asiat voidaan näyttää toteen. Daniel on romantikko, joka uskoo rakkauteen ja kirjoittaa runoja. Myös nuorten perheet ovat hyvinkin erilaiset, vaikka ovatkin molemmat muualta tulleita, Danielin vanhemmat ovat Koreasta ja Natashan Jamaicalta. Yhteinen sävel löytyy kuitenkin nopeasti ja varsinkin Daniel uskoo vahvasti, että kohtalo on tuonut heidät yhteen, heidän oli tarkoitettu kohtaavan ja jatkavan yhdessä.

Mutta miten nuoren parin käy? Kantaako viimeinen oljenkorsi? Onnistuuko maahanmuuttoasianajaja vielä peruuttamaan Natashan perheen karkotuksen vai onko heidän suunnattava takaisin kohti Jamaicaa?

Yoonin kirjasta on tehty myös elokuva, jonka pääosissa ovat Yara Shahidi ja Charles Melton. Kuten yleensäkin, elokuva oikoo kirjan mutkikkaita polkuja aika paljonkin, joten kirja ja elokuva ovat täysin omia teoksiaan. Molemmat ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia, mutta tälläkin kertaa kirja vie voiton.

”Valo on olemassa, vaikka sitä ei näkisikään.” –Nicola Yoon

Kohderyhmät:

Tägit:

Kirjoittanut: Anna Pakka 27. toukokuuta 2020