Lukemisen iloa äänikirjoista

Kirjasto tarjoaa nyt luettavaa myös niille, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa. Kirjastossa voi pistäytyä rekisteröitymässä maksuttomaan Celian äänikirjapalveluun, jossa kirjoja voi lainata ja kuunnella ilmaiseksi verkon kautta.

Kesällä moni suuntaa kirjastoon hakemaan luettavaa. Lukeminen myös kannattaa: ilo ja kirjojen antama mahdollisuus osallistumiseen yhteisössä tukevat hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Jopa joka viidennelle suomalaiselle lukeminen on kuitenkin haasteellista esimerkiksi oppimisvaikeuden, keskittymisvaikeuden, sairauksien tai iän myötä heikentyneen näön vuoksi.

 Celian äänikirjoja voivat kuunnella kaikki ne, joille lukeminen on vaikeaa vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi. Palvelussa on yli 40 000 kirjaa ja tarjolla on myös maksuttomia CD-kirjakerhoja niille, joilla ei ole verkkoyhteyksiä.

Celia on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluva asiantuntijakeskus, joka mm. tuottaa äänikirjapalvelua ja edistää kirjastopalveluiden saavutettavuutta.

Lisää tietoa Celiasta: www.celia.fi

Kokemuksia Celian äänikirjoista:

 ”Näkökykyni alentumisen vuoksi on Celian palvelut avannut minulle uuden yhteyden kirjojen maailmaan. Olen todella kiitollinen saamastani palvelusta.” - nimim. Mankkaan muori, 80 v.

”Celianetin kautta minulle avautui uusi vanha maailma. Olin intohimoinen lukija. Koin aivoverenvuodon jonka seurauksena en pystynyt enää lukemaan. Celia- kirjat avasivat minulle taas kirjojen maailman. Olen moniruokainen ja onnellinen siitä, että Celiasta löytyy niin paljon mahdollisuuksia.” - Mies, 69 v.

Kohderyhmät:

Tägit:

Kirjoittanut: Kirjasto 28. kesäkuuta 2017