Maakuntakirjastoblogi 1/2017

Henkilöstömuutoksia
Informaatikko Leena Sandberg jäi eläkkeelle ja Leenan paikka on nyt auki. Hyviä hakijoita kaivataan, hakuaika päättyy 27.2.2017! Työpaikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi

Koulutukset ja kokoukset
Seuraava maakuntakirjastokokous järjestetään 25.4.2017. BTJ:ltä ostetaan RDA-luettelointikoulutuspäivä. Päivä tulee olemaan huhti/toukokuussa ja koulutus on osittain suomeksi ja osittain ruotsiksi. 

Organisaatiouudistus
Kirjaston ja kulttuurikeskuksen organisaatiouudistus on nyt lähtenyt vauhdilla eteenpäin ja tarkoitus olisi, että syksyllä olisi valmista ja loppuvuodesta asia olisi kaupunginhallitus- ja valtuustokäsittelyssä. Pääkirjaston osastot, lähikirjastot, kirjastoauto ja kulttuurikeskus sulautuvat viideksi uudeksi palvelualuekokonaisuudeksi, johon kuhunkin tulee vastuuvetäjä. Henkilökunnan työtehtäviä ja osaamista arvioidaan uudelleen ja kaikki sijoitetaan omaa osaamistaan parhaiten vastaavaan palvelualueeseen. Sysäyksenä organisaatiouudistukselle on ollut se fakta, että nykyisellä organisaatiolla ei pystytä toimimaan resurssien vähetessä. Yksittäiset osastot voivat toimia hyvin, mutta kokonaisuus ei. Organisaatiouudistuksen yksi päämäärä onkin taata vähenevällä henkilökuntamäärällä hyvää palvelua asiakkaille jatkossakin. Ja varmistaa, että pystymme vastaamaan uusiin työtehtäviin ja haasteisiin myös tulevaisuudessa.

Tapahtumat
Suomi 100-tapahtumia on runsaasti tänä vuonna; tulossa on kirjailijavieraita, musiikkia, askartelua ja liikuntaa. Kirjasto sai lahjoituksena Pihlajamaan musiikkiliikkeestä sähkökitaran, jota voi soittaa musiikkiosastolla kuulokkeiden kautta. Sähköpiano meillä oli ennestään.

Hyvää kevään jatkoa

Toivottavat Anna ja Sonja

lukubingo

 

Kohderyhmät:

Tägit:

Kirjoittanut: Kirjasto 24. helmikuuta 2017