Maakuntakirjastoblogi 2/2015

Tässä vielä maakuntakirjaston kuulumisia ennen kesälaitumille siirtymistä.

Henkilöstöasioita

Birgitta Aurenin paikka saatiin vihdoin laittaa auki. Toivottavasti maakunnastakin tulee hakemuksia! Hakuaika päättyy 29.5. ja sitten seuraavat haastattelut ja kaupunginhallituksen käsittely. Toivottavasti meillä on syksyllä uusi hyvä kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtaja.

Kirjastovirkailija Solveig Oldenburg jää eläkkeelle 1.8. Solveig on ollut töissä monessa eri pisteessä, viime vuosina Huutoniemen sairaalakirjastossa ja kirjastoautossa.

Verkkokirjasto

Verkkokirjaston toimivuudessa on ollut taas viime aikoina isoja ongelmia. Tiedonhaku ei ole toiminut niin kuin pitäisi. Toivottavasti ongelmat saadaan korjattua pian ja mitään uutta yllättävää ei ilmaannu.

Vasaensis tietoutta verkkoon

Syksyllä olisi tarkoitus julkaista sivusto, johon kootaan erilaista kotiseutuaineistoa asiakkaiden käyttöön. Sivustolla on mm. teemapaketteja paikallisista merkkihenkilöistä ja kirjailijoista, vanhoja arvokkaita kirjoja digitoidussa muodossa sekä skannattuja kuvia tekijänoikeusvapaista vanhoista postikorteista (vanhat vaasalaiset huvilat ym. jotka kiinnostavat asiakkaita). Sivustoa on tarkoitus laajentaa ja ylläpitää jatkuvasti.

Tapahtumista

Jo perinteeksi muodostunut taimitori on kirjaston pihamaalla 27.5. yhteistyössä Marttayhdistyksen kanssa.

Taiteiden yön suunnittelu on käynnissä. Tänä vuonna kirjastossa keskitytään lapsiin ja heille tarjotaan monenlaista ohjelmaa mm. askartelua, musiikkia ja kirjastokierroksia. Taiteiden yö on 6.8.2015

Erilaisissa tapahtumissa käymistä ja pop-up kirjastotoiminnan järjestämistä helpottamaan hankittiin kirjastopyörä. Kirjastopyörässä on edessä iso kuljetuslaatikko, jossa saa kätevästi aineistoa mukaan.

Kirjastopyörä

 

Kohderyhmät:

Tägit:

Kirjoittanut: Kirjasto 20. toukokuuta 2015