Maakuntakirjastoblogi 3/2015

Henkilöstökuulumisia
Uusi kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtaja Marita Ahola aloittaa 5.10. Tapaatte hänet sitten seuraavassa maakuntakirjastokokouksessa. Auki olleen erikoiskirjastovirkailijan paikan haastattelut ovat käynnissä.

Säästöistä
Vaasan kaupungilla on isot säästötavoitteet, jotka koskevat myös kirjastoverkkoa. Kirjastolautakunta ei päässyt päätökseen lakkautettavista palveluista tai lähikirjastoista, joten asia siirtyi kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaupunginhallituksen kokous tästä asiasta on marraskuussa. Lehdistössä on spekuloitu Palosaaren ja/tai Huutoniemen lähikirjastojen lakkautuksilla mutta mitään päätöksiä ei siis vielä ole tehty. Olemme varmasti viisaampia vuoden loppupuolella asian kanssa.

Pääkirjaston tilamuutokset
Iso muutto alkaa loka-marraskuussa. Kotiseutukokoelman aineisto pakataan muuttolaatikoihin muutoksien ajaksi. Lasten- ja nuortenosasto muuttaa kakkoskerroksesta osittain kotiseutukokoelman tiloihin pääkirjaston ensimmäiseen kerrokseen. Ja kotiseutukokoelma muuttaa toiseen kerrokseen. Kaukopalvelu toimii normaalisti muutto-operaation aikana.

e-Vasaensis
Vasaensis e-kirjasto esittelee Vaasan aluetta käsittelevää vanhaa kirjallisuutta ja pienpainatteita. Sivusto avataan virallisesti 2.10. osoitteessa http://vasaensis.vaasa.fi/ekirjasto/fi/
Sivustoa on tehnyt pääasiallisesti verkkopalveluassistentti Virva Soikkeli.

Hyvää syksyn jatkoa!

Anna ja Sonja