Paula Harrison: Kisu ja öinen seikkailu

Kisu ja öinen seikkailu kirjan kansikuva. Kannessa piirretty kissa juoksee katolla supersankariasu päällä yöllä.

Paula Harrison: Kisu ja öinen seikkailu (2019, Aurinkokustannus)

Miltä sinusta tuntuisi, jos äitisi pukisi joka ilta päällensä kiiltävän mustan supersankarin asun, pystyisi näkemään pimeässä, kiipeämään pitkin seiniä ja tasapainoilemaan talojen katoilla sekä puhumaan kissojen kieltä? Kuulostaa aika siistiltä, vai onko sittenkään?

Kisun äiti ei koskaan ehdi lukea hänelle iltasatua tai peittelemään häntä iltaisin, koska hänen täytyy kiirehtiä supersankaroimaan yön pimeyteen. Kisu toivoo olevansa isona äitinsä kaltainen supersankari ja voivansa pukea päälleen oikean supersankarin puvun isän ompeleman kissapuvun sijaan. Mutta uskaltaisiko hän? Olisiko hänestä supersankariksi?

Mitä tapahtuu, kun supersankaria tarvitaan ja Kisun äiti ei olekaan paikalla? Pystyykö Kisu pelastamaan tilanteen? Uskaltaako hän lähteä Figaro-nimisen kissan kanssa  ottamaan selvää kuka tai mikä pitää meteliä kellotornissa keskellä yötä?

Kisu ja öinen seikkailu on Paula Harrisonin kirjoittaman sarjan ensimmäinen osa. Tarjolla on kissamaista jännitystä ja seikkailua, mutta myös huumoria. Jenny Løvlien tekemä kuvitus on myös erittäin onnistunut.

Sarjasta on ilmestynyt suomeksi myös toinen osa, Kisu ja tiikeriaarre. Kolmas ja neljäs osa ilmestyvät tämän vuoden aikana, joten Kisun seikkailuihin pääsee vauhdilla mukaan. Mjau

Kohderyhmät:

Tägit:

Kirjoittanut: Anna Pakka 30. huhtikuuta 2020