eLehdet

Kirjaston asiakkaana sinulla on mahdollisuus lukea laajaa valikoimaa sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina näköispainoksina. Kirjastolla on käytössä kaksi e-lehtipalvelua. Kirjaston kaikissa toimipisteissä, paitsi Merikaarron kirjastossa, on käytössä suurinäyttöinen e-lehtienlukukone.

ePress

ePress-palvelun kautta kirjaston asiakkaat voivat lukea sähköisesti 220 kotimaista maakunta- ja paikallislehteä. Mukana ovat kaikki suurimmat sanomalehdet.

Lehdet ilmestyvät palvelussa samanaikaisesti painettujen lehtien kanssa. Käytössä on myös jokaisen lehden arkisto 12 kuukauden ajalta. Lehtien sisältöön voi tehdä hakuja ja sisältöä on mahdollista tulostaa.

Voit käyttää palvelua kirjaston asiakaskoneilla ja omalla mobiililaitteella kirjaston langattomassa verkossa. Palvelussa voi olla rajallinen määrä yhtäaikaisia käyttäjiä, eikä palvelua voi etäkäyttää kirjaston ulkopuolelta. Maakunnanlehdistä esimerkiksi Pohjalainen, Vasabladet ja Ilkka ovat löydettävissä tästä palvelusta.Pressreader

Tämä sanoma- ja aikakauslehtien palvelu tarjoaa sinulle luettavaa yli 100:sta maasta useilla eri kielillä. Voit käyttää palvelua kirjaston asiakaskoneilla, omalla mobiililaitteella kirjaston langattomassa verkossa sekä etäkäyttönä kirjaston ulkopuolella. Etäkäyttöä varten kirjaudu sisään verkkokirjastoon. Palvelussa voi olla rajallinen määrä yhtäaikaisia käyttäjiä.

Kansalliskirjaston digitoidut aineistot:

sanomalehdet, aikakauslehdet, pienpainatteet ja muut aineistot.

Kansalliskirjasto on digitoinut kaikki Suomessa vuosina 1771-1929 ilmestyneet sanomalehdet, ja ne ovat käytössä tämän palvelun kautta. Uudemmat digitoidut sanoma- ja aikakauslehdet ovat käytettävissä kaikissa vapaakappalekirjastoissa.