Seniorin kirjasto

Kirjasto huomioi monin tavoin myös seniorit.  Tilat tehdään mahdollisuuksien mukaan esteettömiksi, pääkirjaston Draama-salissa on induktiosilmukka ja esimerkiksi opasteita ja rauhallisia levähdyspaikkoja lisätään jatkuvasti kirjastoon. Tapahtumia ja näyttelyitä järjestetään senioreille, myös yhdessä seniorien kanssa. Kirjastossa toimii myös erilaisia lukupiirejä.

Palveluita senioreille

 • Kotipalvelu
 • Isotekstiset kirjat ja äänikirjat
 • Celia-rekisteröityminen kirjastossa
 • Opastusta digitaalisten laitteiden käytössä sekä sähköisessä asioinnissa
 • Cd-soittimien lainaus. Soittimet toistavat myös mp3-tiedostoja, joten niillä voi kuunnella Celian cd-äänikirjoja. Soittimet on pakattu kangaskassiin ja kassissa on mukana kuulokkeet, virtajohto ja ohjeet. Jos haluat lainata cd-soittimen, ota yhteys Heli Pohjanhoviin heli.pohjanhovi@vaasa.fi tai 040 1829 339

Ota yhteyttä lähimpään kirjastoosi ja kysy lisää. 

Lukuvinkit senioreille

 1. Kaikenlaista kesälukemista

  Artikkeli Kirjoittanut: Heli Pohjanhovi

  Kesäisiä lukuvinkkejä kaipaaville viihdettä, elämäkertoja ja tietoa.

 2. Historian havinaa

  Artikkeli Kirjoittanut: Heli Pohjanhovi

  Historiallisista romaaneista löytyy romantiikkaa ja jännitystä, naurua ja itkua.

Tiesitkö?

Kotipalvelu

Onko sinun hankalaa tulla kirjastoon iän, sairauden tai vamman takia? Oletko liikuntaesteinen? Ota yhteyttä lähikirjastoosi ja kerro, mikä kirjaston tarjonnassa kiinnostaa. Ilmoittaudu kotipalvelun asiakkaaksi, jonka jälkeen kotipalvelu tuo toivomasi kirjat suoraan kotiin. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Kirjastovirkailija Eija Aromaa
eija.aromaa@vaasa.fi
puh. 06-325 3543

Voit myös täyttää kotipalveluhakemuksen tässä. 

Celia tuottaa kustantajien kirjoja e-äänikirjoiksi, jopa tuhat uutta e-äänikirjaa vuodessa. Joukossa on niin maksutonta kauno- ja tietokirjallisuutta kuin oppikirjoja eri kouluasteille.

Kirjastossa on lainattavissa myös pieni kokoelma Celia-kirjaston tuottamia äänikirjoja. Äänikirjoja voi kuunnella mp3-ominaisuudella varustetuilla cd-soittimilla tai tietokoneilla.

Lainausehdot

Celia-kirjaston e-äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joille painetun kirjan lukeminen on vamman, sairauden tai niihin rinnastettavan syyn vuoksi vaikeaa tai mahdotonta. Celian palvelut on lain perusteella rajattu ainoastaan lukemisesteisille henkilöille. Pelkästään heikko suomen tai ruotsin kielen taito ei oikeuta Celian kirjojen käyttöön.

Kirjastosta on mahdollista saada tunnukset Celianet-verkkopalvelun käyttöön, jolloin e-äänikirjoja voi lainata, varata ja kuunnella suoraan Celianetissä. Lue lisää Celian sivuilta tai ota yhteyttä kirjastoon.

Tarkemmat ohjeet

Ohjeet eri laitteille löydät Celian sivuilta.