Kirjailijat karanteenissa - videovälähdyksiä kotikirjastoihin

28 toukokuu torstai 2020
9.4.2020 - 28.5.2020.
Paikka: Pääkirjasto

Kirjailijat karanteenissa -ohjelmassa vaasalaiset kirjailijat Tiina ja Marko Hautala pitävät viikoittain kirjallisuusaiheisia videojuttuokioita huhti-toukokuun ajan. Niiden kautta päästään seuraamaan, miten kirjailijantyö sujuu sosiaalisen eristäytymisen aikana.

Tulevissa jaksoissa luvassa ainakin ääneenlukutuokioita, kurkistuksia kirjoituskammioon ja äänikirjanauhoituksiin sekä kävelyretkiä kirjojen tapahtumapaikoille.

Kunkin videon linkki tulee tälle sivulle julkaisupäivänä iltapäivällä. Videot jäävät talteen kulttuuri- ja kirjastopalveluiden Youtube-kanavalle, joten niitä voi katsoa myöhemmin uudelleen.

Videoiden julkaisu joka torstai huhti-toukokuussa:

9.4.  Jakso 1: KURKISTUS KIRJAILIJAKAMMIOON

Marko Hautala kertoo, miten oma koti on vaikuttanut ensi syksynä julkaistavaan Pimeän arkkitehti -romaaniin, jonka tapahtumapaikkana on riivattu kerrostalo.

16.4.  Jakso 2: LUETAANKO KUMMITUSJUTTUJA?

Tiina Hautalan tarinatuokiossa kerrotaan erään Vaasan tunnetuimman aavedaamin tarina, joka saattaa nytkin vaellella asiakkaista hiljentyneessä hotellissaan.

23.4. Jakso 3:  KUOKKAMUMMON JÄLJILLÄ

Tässä jaksossa jalkaudutaan Marko Hautalan matkassa Kuiskaava tyttö- ja Kuokkamummo-romaanien tapahtumapaikoille Vanhan Vaasan raunioille ja Suvilahden pimeisiin rantametsiin - keskiyöllä!

30.4. Jakso 4: KAUHUKUSTANTAJA KARANTEENISSA

Millainen on kummituskustantajan karanteenipäivä? Tiina Hautala ja luuranko Kostja viettävät erilaisen työpäivän kantaen ja availlen uutuuskirjalaatikoita sekä pohtien tulevaa. Terveisiäkin saadaan!

Valokuva kirjailija TIina Hautalasta. Hautalan vieressä on muovinen luuranko.

7.5. Jakso 5: KAUHEAA KIRJAVINKKAUSTA

Marko Hautala jutustelee kauhukirjallisuudesta, suomalaisen kauhun historiasta ja nykytilanteesta sekä vinkkaa, mitä kauheaa hänellä on ollut viime aikoina lukulistallaan.

14.5. Jakso 6:  NÄIN TEHDÄÄN ÄÄNIKIRJAA!

Tiina Hautala esittelee Haamun Krypta-kellarivaraston lukunurkkauksen ja kertoo, millaisia haasteita on äänikirjan tekemisessä kotistudio-olosuhteissa, kun lukutilanne on paineistettu jännitysmomenteilla - ja taloyhtiön pyykkitupakin on samalla käytävällä.

21.5. Jakso 7: HAASTATTELUSSA RAY CLULEY | INTERVIEW WITH A HORROR WRITER

Marko Hautala etähaastattelee brittikirjailija Ray Cluleyta (tekstitys suomeksi), joka on voittanut muun muassa British Fantasy Awardin. Kauhukaverit puhuvat ainakin runoudesta, merenneidoista ja mysteereistä. Interview with horror writer Ray Cluley! Great insights on horror and writing, mermaids and poetry.

28.5. Jakso 8: KOIRA KIRJOITUSKAVERINA

Tiina Hautala ja Valo-koira lähtevät lenkille pohtimaan, millaisia plussia (tai miinuksia) lemmikki voi tuoda kirjoittamiseen. Onko koirasta maagiseksi apuriksi kummitus- ja kauhutyöhön?

Kulttuuri&kirjasto Youtube-kanava

Valokuva kirjailija Tiina Hautalasta.

Valokuva kirjailija Marko Hautalasta.