100 years of Finland-US diplomatic relations - valokuvanäyttely

30 marraskuu lauantai 2019
29.10.2019 - 30.11.2019.
Paikka Venny (2. krs.) Pääkirjasto

Tänä vuonna vietetään Yhdysvaltain ja Suomen diplomaattisten suhteiden 100-vuotisjuhlaa.

Tunnetko tarinan Rooseveltin majasta Rovaniemellä? Tai muistatko Gregory Peckin vierailun Suomessa? Entä Conan O’Brienin tapaamisen presidentti Tarja Halosen kanssa?

”100 years of Finland-US diplomatic relations”-valokuvanäyttely kertoo satavuotisten diplomaattisuhteiden niin virallisia tapaamisia kuin myös maidemme yhteistä historiaa urheilun puolella ja kulttuurikentällä. Näyttely nostaa esiin suuria ja pieniä hetkiä, jotka ovat muovanneet Suomen ja Yhdysvaltojen yhteistä historiaa.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään yleisöluento, jossa puhuu valtiotieteen tohtori, poliittisen historian tutkija ja Turun yliopiston professori Vesa Vares.

Vares tulee pitämään luennon aiheesta Suomi Yhdysvaltain ja Yhdysvallat Suomen politiikassa, Suomen itsenäistymisestä aina tähän päivään saakka pääkirjaston Draama-saliin torstaina 28.11. klo 18-19.30. Luennolle on vapaa pääsy, tervetuloa!

100 years of Finland-US diplomatic relations-valonäyttelyn on koonnut yhteistyössä Yhdysvaltain suurlähetystö Helsingissä ja Suomen suurlähetystö Washington D.C.:ssä.

Näyttely on saatu Vaasaan yhteistyössä SAM Vaasan, Vaasan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden sekä Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön kanssa.

Tägit: