Kaikki kirjastot ovat suljettu eikä kirjastoauto aja 18.3.-13.5. välisenä aikana (päivitetty 2.4.)

Tätä uutista päivitetään uusien tietojen ja palvelumuutosten perusteella jatkuvasti.

Kirjastot on suljettu 13.5. saakka valtioneuvoston määräyksellä.

LAINAAMINEN

Olemme saaneet paljon kyselyitä mahdollisuudesta lainata kirjoja tavalla tai toisella. Tämän hetkisen Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti kirjastopalveluita tarjotaan vain e-aineistojen muodossa. Seuraamme jatkuvasti alan uutisia ja tiedotamme, jos toimintaohjeet muuttuvat. Jos tarvitset apua e-aineistojen kanssa, ota yhteyttä kirjastoon.

ERÄPÄIVÄT

31.3. lähtien uusitulle aineistolle tulee eräpäiväksi 18.5. Pidempi laina-aika koskee kaikkea aineistoa; kirjoja, elokuvia, pikalainoja, musiikkia ja liikuntavälineitä

Kirjastojen sulkemisen aikana varattua aineistoa on poikkeuksellisesti mahdollista uusia. Varattua aineistoa ei voi uusia itse verkkokirjastossa. Ota yhteyttä kirjastoon varatun aineiston uusimiseksi.

Aineistoa voi uusia sulun aikana useammin kuin 5 kertaa. Myös pikalainoja voi uusia kaksi kertaa.

Jos et ole ehtinyt hakea varauksiasi ennen sulun alkamista, ne ehtii hakea kirjastojen aukeamisen jälkeen viimeistään 25.5.

Sulun aikana varatusta aineistosta ei lähde noutoilmoituksia. Noutoilmoituksia aletaan lähettää, kun kirjastot aukeavat 14.5.

Sulkuaikana erääntyneestä ja uusitusta materiaalista ei kerry sakkomaksuja.

Kaukolaina- ja seutulainatilauksia voi jättää verkkosivun lomakkeella myös sulun aikana, mutta tilaukset käsitellään vasta sulun päätyttyä. Kaukolainat uusitaan automaattisesti niin, että eräpäivä on sulkuajan jälkeen.  Eräpäivän voi tarkistaa kirjaston verkkosivulta omista lainoista tai soittamalla kirjastoon 06 325 3540 ma-pe klo 10-15 välisenä aikana.

PALAUTTAMINEN

Palautusluukut suljetaan 1.4. lähtien toistaiseksi Aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti.

Koska palautusluukut on suljettu, kirjoja ei voi palauttaa. Älä siis jätä palautuskirjoja esim. kirjaston pihaan sillä olet korvausvelvollinen, jos aineisto turmeltuu tai katoaa. Kaikki lainat saa uusittua 18.5. saakka, vaikka niistä olisi varauksia!

KYSY MEILTÄ

Meille voi soittaa joka arkipäivä klo 10-15 ja kysyä lainauksiin, palautuksiin, varauksiin, e-aineistoihin ja muihin kirjaston palveluihin liittyvistä asioista. Palvelemme pääkirjastossa numeroissa: 06-3253533 Info ja 06-3253540 tietopalveluosasto. Lisäksi seuraaviin lähikirjastoihin voi soittaa: Palosaaren kirjasto 06 325 3571, Variska 06 325 3575 ja Vähäkyrön omatoimikirjasto  040 638 6592.

Digitalkkarille voi soittaa tai lähettää sähköpostia arkisin klo 10-15 välisenä aikana, jos tarvitset apua älylaitteiden kanssa. Digitalkkarin yhteystiedot: puh. 040 5291325 tai jari.luopakka@vaasa.fi

6.-9.4. puhelimeen vastaa Jasu Heikka ja hänen spostinsa on jasu.heikka@vaasa.fi.

E-AINEISTO

Kirjasto tarjoaa kattavan kokoelman e-kirjoja ja Viddla-elokuvapalvelun. Näistä voi lainata lukemista, kuunneltavaa ja katseltavaa sulun aikana. Kotisivuille on listattu myös vapaasti verkossa olevaa aineistoa.

Haluaisitko päästä käyttämään kirjaston monipuolisia e-aineistoja, vaikka sinulla ei ole ennestään kirjastokorttia? Voimme tehdä sinulle kirjastojen sulkuaikana voimassaolevan tilapäisen asiakastunnuksen. Täytä tästä e-aineistoasiakkaan hakemuslomake

Verkkokirjastossa voit myös tilata uuden PIN-koodin, jos sinulla on jo kortti mutta olet unohtanut koodisi.

MUUTA

Kaikki tapahtumat on peruttu 31.5. saakka.

Kirjastokahvila Proosa on kiinni 18.3.-13.5. välisenä aikana.

AVI:n kirjastot ja korona tiedote

Tägit:

17. maaliskuuta 2020