Kesän poikkeuskäytäntöjä kirjastoissa ajanjaksolla 1.6.-30.8.2020

Yleistä:

• Ethän tule sairaana kirjastoon. Muista myös oikeaoppinen tapa yskiä tai aivastaa omaan hihaasi.
  • Huolehdi käsihygieniasta joko pesemällä kädet vessassa tai ottamalla käsidesiä. Pumppupulloja on sijoitettu kirjastotiloihin asiakkaita varten.
  • Asioithan asiakaspalvelupisteillä ripeästi, jotta jonoja ei pääse syntymään.
  • Suosimme korttimaksua, joten hoidathan maksusi kortilla – ei käteisellä.
  • Kaikki näyttelyt on peruttu. Joitakin lastentapahtumia järjestetään kesän aikana.
  • Kirjastoista on poistettu käytöstä lasten lelut, palapelit sekä lautapelit eli kaikki sellainen, joka vaatii paljon koskettelua.
  • Pääkirjaston kirjanvaihtohyllyyn ei voi jättää kirjoja eikä siitä voi ottaa luettavaa.
  • Kirjasto ei ota vastaan ryhmiä.

Tilat:

• Lukupaikkoja on vähennetty, jotta turvavälit muihin asiakkaisiin pysyvät lukiessakin.
  • Pääkirjaston kokoustila Esseetä, lukuhuone Toivoa tai monitoimitila Makerspacea ei voi varata ja käyttää.
  • Pääkirjaston lastenosaston satu- ja pelihuoneita ei voi käyttää.
  • Omatoimikirjastot ovat auki vain virkailija-aikaan. Kirjastoauto Rölli ei aja koko kesänä. Pääkirjaston uutisalue on suljettuna viikonloppuisin. Ks. kesän aukioloajat.

Laitteet:

• Asiakastietokoneiden sijoittelua on muutettu niin, että turvavälit muihin asiakkaisiin säilyvät. Koneiden lähelle on sijoitettu käsidesipulloja. Desinfioithan kätesi ennen kuin aloitat työskentelyn.
  • Kaikkia laitteita käytetään omatoimisesti. Kirjaston työntekijät voivat antaa neuvoja mutta tietokoneiden käytössä, tulostamisessa tai lainausautomaattien käytössä ei ole mahdollista saada apua niin, että työntekijä seisoo vieressä.
  • Lainausautomaattien viereen on sijoitettu käsidesipulloja. Desinfioithan kätesi ennen laitteiden käyttämistä.
  • Pääkirjaston kopiokone/skanneri ei ole käytössä. Tietokoneilta voi kuitenkin tulostaa.
  • Mikrofilminlukulaitetta voi varata ja käyttää 13.7. alkaen arkisin klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00. Varaa aika soittamalla  Uutisalueelle (06-3253588). Mikrofilminlukuhuoneessa voi olla kerrallaan yksi asiakas.
  • Pääkirjastossa ei voi soittaa digipianoa tai sähkökitaraa eikä lainata kuulokkeita.

Mitä kirjastossa saa tehdä?

• Tervetuloa lainaamaan! Käytössäsi on laaja kokoelma kirjoja, elokuvia, lehtiä, musiikkia ja liikuntavälineitä. Lainoja voi jatkossa uusia tavalliseen tapaan 5 kertaa ja varaustennoutoaika on 7 päivää.
  • Kirjastossa voi myös viettää aikaa lukemista etsien, tietokoneella tai lehtiä lukien. Muistathan pitää turvavälit sekä henkilökuntaan että muihin asiakkaisiin.
  • Runsas e-aineisto on edelleen käytettävissäsi. Voit lainata äänikirjoja, e-kirjoja tai elokuvia kirjastokortillasi.

Tervetuloa kirjastoon!

Tägit: