Kotimaisia elokuvia katseltavissa verkossa

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) omistamat pitkät elokuvat ovat avautuneet verkkoon vapaasti katseltaviksi. Satojen elokuvien aarreaitta löytyy KAVIn ELONET-tietokannasta.   

Ensi vaiheessa ELONETin kokoelma käsittää yli 200 pitkää elokuvaa, joiden kuvan laadusta ei ole tingitty.  KAVIn verkossa levitettävien elokuvien kokonaismäärä lisääntyy lähivuosina ja ELONETin tarjonta tulee täyttämään uusimpienkin 4K-televisioiden ja -tietokonenäyttöjen tekniset vaatimukset. Erikoismaininnan ansaitsevat kaikkien aikojen parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi äänestetty KOMISARIO PALMUN EREHDYS (Matti Kassila, 1960), Vesa-Matti Loirin koskettava debyytti POJAT (Mikko Niskanen, 1962) sekä alkuperäisistä kameranegatiiveista 4K-laatuiseksi restauroitu TALVISOTA (Pekka Parikka, 1989).

Pitkien elokuvien lisäksi ELONET sisältää pari tuhatta mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvaa ja muuta filmikatkelmaa yli sadan vuoden ajalta. Kotiseutuelokuvat ja kaupunkiesittelyt tarjoavat nostalgisia aikamatkoja menneeseen Suomeen. Myös sota-ajan uutiskatsaukset ja Finlandia-katsaukset ovat suuren yleisön vapaasti katseltavissa.

ELONET on yksityishenkilöille sekä kulttuuri- ja opetuskäyttöön suunnattu ilmaispalvelu. Sen sisältöjä ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin ilman Kansallisen audiovisuaalisen instituutin lupaa.

ELONET-elokuvat ovat ensisijaisesti katsottavissa tietokoneella ja mobiililaitteilla.

Katso elokuvia

Tägit:

4. joulukuuta 2019