Mielenkiintoisia kirjavieraita tulossa syksyllä kirjastoihin

Vaasan kaupunginkirjaston Minä ja kirja -syyskauden avaa keskiviikkona 28.8. klo 17.30-19 pääkirjaston Draama-salissa Suomen suosituimman retkeilykirjasarjan tekijä Pepe Forsberg.

Forsberg kertoo Kansallispuistot tutuksi -kirjasarjan tekemisestä, esittelee Kansallispuistot tutuksi -Facebook-ryhmän syntyä ja näyttää upeita luontokuvia.

Syyskuun vieraat

Tiistaina 3.9. klo 17.30-19 kirjailija, toimittaja ja kirjallisuustieteen tohtori Tiina Piilola kertoo Draama-salissa aiheesta Kalevalan naiset kaksituhatluvun silmin. Piilolan uusin teos Kalevalan naiset ilmestyi tänä vuonna S&S:n kustantamana. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Vaasan Kalevalaisten kanssa.

Torstaina 5.9. klo 18-19 Draama-saliin saapuu kirjailija, inhimillisen henkisyyden opettaja ja Hidastaelämää-sivuston pitkäaikainen kirjoittaja Aaro Löf. Löfiltä ilmestyi tänä vuonna Otavan kustantamana teos Rohkea elämä : 7 askelta todelliseen muutokseen.

Tiistaina 10.9. Draama-salissa klo 17.30-19 kertoo Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Konttinen perheensä elämästä Siperian vuoden aikana. Teos Siperia: suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa ilmestyi keväällä 2019.

Torstaina 12.9. klo 18-20 on Draama-salissa vieraana kirjailija Johanna Holmström. Holmströmin tuorein teos Själarnas ö kertoo naisista Seilin mielisairaalassa. Tilaisuus on ruotsinkielinen.

Maanantaina 16.9 ja tiistaina 17.9. vierailee kirjailija Paula Havaste Vähänkyrön, Huudin ja Palosaaren lähikirjastoissa. Havaste on kirjoittanut mm. suosittuja historiallisia romaaneja. Hänen uusin romaaninsa Vierashuoneet kuvaa nuoren perheen elämää Neuvosto-Eestissä 1950-luvulla. Havastetta voi kuulla 16.9. Vähänkyrön kirjastossa klo 17.30 sekä 17.9. klo 13 Palosaaren kirjastossa ja 17.30 kohtaamispaikka Huudissa.

Lokakuun vieraat

Torstaina 10.10. klo 18-20 esiintyy Tuva Korsström Draama-salissa. Korsström puhuu teoksestaan Älvan och jordanden (2018), joka on hänen vanhempiensa Mirjam Tuomisen ja Torsten Korsströmin elämäkerta. Tilaisuus on ruotsinkielinen.

Tiistaina 22.10. klo 17.30-19 vierailee kirjailija Satu Vasantola Draama-salissa. Vasantolan esikoisromaani En palaa takaisin koskaan, luulen ilmestyi 2018 ja romaani voitti Tiiliskivi-palkinnon.

Torstaina 31.10. tulee Mika Nikkilä kertomaan yliluonnollisista ilmiöistä. Nikkilä on Valkeakoskelainen rajatiedon tutkija ja hänen teoksensa Suomen aavemetsästäjät ilmestyi tänä vuonna. Nikkilä esiintyy Variskan kirjastossa klo 14-15 ja pääkirjastossa 18-19.

Marraskuun vieraat

Torstaina 7.11. klo 18-20 kertovat suositut kirjailijat Kjell Westö ja Juha Itkonen uudesta kirjastaan 7+7 – brev i en orolig tid. Ruotsinkielinen tapahtuma järjestetään Kulttuuritalo Fannyssa.

Tiistaina 12.11. klo 17-19 esiintyy kirjailijavieras Paula Nivukoski Draama-salissa. Nivukosken esikoisteos Nopeasti piirretyt pilvet kertoo 20-luvun pienestä maaseutuyhteisöstä Isossakyrössä.

Tägit:

20. elokuuta 2019