Palosaaren kirjaston toiminta loppuu, kirjastopalvelut kuitenkin turvataan

Vaasan kaupungin talouden säästöjen vuoksi Palosaaren kirjaston toiminta päättyy tämän vuoden lopussa. Kirjastopalveluita saa jatkossa kirjastoautosta.

Palosaaren kirjaston lakkauttaminen sisältyy säästötoimenpiteisiin, joista Vaasan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 26.8.2019.

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtaja Marita Ahola sanoo päätöksen kirjaston lopettamisesta olleen raskas ja ymmärtävänsä palosaarelaisten pettymyksen.

- Valitettavasti muuta keinoa päästä säästötavoitteiseen ei nyt ole ja vaasalaisten tasavertaisen kohtelun kannalta on Palosaaren kirjaston sulkeminen järkevintä. Vaasan kirjastoista on sieltä lyhyin matka toiseen kirjastoon eli vajaa 2 km pääkirjastolle, Ahola perustelee.

Palosaaren kirjaston vuokrasopimus päättyy 29.2.2020, mutta toiminta loppuu viimeistään vuoden vaihteessa. Uudesta vuokralaisesta ei ole vielä tietoa. Henkilökuntaa ei Aholan mukaan irtisanota, vaan he tulevat siirtymään Vaasan kaupunginkirjaston muihin toimipisteisiin.

Palvelupäällikkö Anna Pakan mukaan kirjastopalvelut Palosaarella turvataan jatkossa kirjastoauton avulla.

- Kirjastoauto alkaa käydä Palosaarella ja Palosaaren koululla viikoittain ja näin myös seniorit pystyvät edelleen käyttämään kirjastopalveluita, Pakka linjaa.

Pakka kutsuu niin palosaarelaiset kuin muutkin vaasalaiset lukemaan lehtiä pääkirjaston uutisalueelle eli lehtilukusaliin, joka on avoinna joka päivä, myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Lehtien määrää pyritään tarkistamaan siten, että niitä riittäisi kaikille halukkaille lukijoille.

- Uutisalueella voi lehtiä lukea lisäksi asiakaskoneilla, joita voi käyttää myös työskentelyyn tai netissä surffailuun. Tarjolla on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin lehtiä, Pakka vinkkaa.

Tägit:

29. elokuuta 2019