Linnunradan käsikirja liftareille

Linnunradan käsikirja liftareille on vanha klassikko, joka on suunnattu kaikenikäisille, olipa hän nuori tai aikuinen. Kirjassa tapahtuu monta hullunkurista tapahtumaa, jotka varmasti saavat lukijan nauramaan.

Kirja alkaa päähenkilö Arthur Dentin talossa, missä hän herää kaivureiden ääneen. Hänen talonsa on kuulemma purettava, jotta työmiehet pääsisivät rakentamaan valtaväylää. Arthur protestoi tätä menemällä makaamaan puskutraktoreiden eteen. Työntekijöiden pomo uhkaa Arthuria että jos hän ei liikkuisi tästä, tulisivat he ajamaan hänen ylitsensä. Arthur saa pomon makaamaan puskutraktoreiden edessä, sillä välin kun hän menisi pubiin. Kun Arthur palaa kotiin, on hänen talonsa jo purettu. Arthur palaa takaisin pubille huomatakseen, että avaruusolennot ovat tekemässä avaruusmoottoritietä, ja Maa sattuu olemaan sen tiellä. Juuri ennen kuin maa räjähtää tulee Arthurin kaveri Ford Perfect ja lähettää avaruusalukselle viestin, että he tarvitsivat kyydin pois maapallolta. Ja niin seikkailu alkaa.

Tätä kirjaa suosittelisin jokaiselle, joka ei vielä ole koskenut Douglas Adamsin kirjoihin ja etsii jotain hullunkurista luettavaa. Sama teos löytyy myös kuunnelmana ja elokuvana.

Linnunrata- romaanisarjaan kuuluu myös teokset:
• Maailmanlopun ravintola
• Elämä, maailmankaikkeus - ja kaikki
• Terve, ja kiitos kaloista
• Enimmäkseen harmiton
Lisäksi Eoin Colfer kirjoitti Adamsin kuoleman jälkeen sarjalle päätösosan nimeltään: Vielä yksi juttu…

Kohderyhmät:

Tägit:

Vinkin tekijä: Kirjasto 4. syyskuuta 2014