Unien järvi

Maailmanmatkaaja Lucy Jarrett on erilaisten kuvioiden ja koettujen maiden kautta päätynyt avomiehensä kanssa Japaniin. Maanjäristyksiä tapahtuu kuitenkin harva se päivä ja työtöntä Lucyä alkaa kyllästyttää alati samanlaisena toistuva arki.

Kuin tilauksesta Lucyn veli ilmoittaa heidän äitinsä joutuneen onnettomuuteen ja painostaa Lucyä palaamaan Amerikan mantereelle äidin avuksi. Jostakin syystä tämäkään vaihtoehto ei ole ensimmäisenä Lucyn mieleen, mutta hän lähtee silti yksin tälle valtameren ylittävälle lennolle.

Oman lapsuudenkodin yllä roikkuu yhä isän kuoleman jättänyt varjo, vaikka tapahtumasta on jo kymmenkunta vuotta ja Lucyn äiti yrittää päästä pikku hiljaa elämässä eteenpäin.

Lucyn asettuessa lapsuudenkotinsa rytmeihin hän löytää suljetusta yläkerrasta vanhoja kirjeitä. Siitä alkaa nopeasti etenevä seikkailunomainen selvitystyö oman suvun historiaan eikä elämää mullistavilta asioilta välty Lucy, Lucyn ystävät, läheiset tai etäiset sukulaisetkaan.

Kirja tarttuu lukijaansa heti ensimmäisten sivujen aikana eikä irrota sitä ennen kuin on päästy loppuun. Kerronta on sujuvaa ja paljastuvat salaisuudet mielenkiintoisia. Luvassa on vähintäänkin yllätyksiä, rakkautta ja katselmia suffragettien historiaan.

Avainsanat: salaisuudet, sukuhistoriat, suffragetit, kirjeet, viihdekirjallisuus