Vaimo 22

Tarina siitä, kuinka pitkän parisuhteen voi halutessaan elvyttää

Alice Buckle on keski-ikäinen kahden lapsen äiti. Ura näytelmäkirjailija päättyi huonon kritiikin aiheuttamiin itsetunto-ongelmiin ja nyt Alice on monen kotiäitivuotensa jälkeen osa-aikaisena ilmaisutaidon opettajana alakoulussa. Alice on ollut pitkään naimisissa tehokkaan ja urallaan hyvin edenneen mainosmies Williamin kanssa. Suhde on väljähtynyt ja pitkät keskustelut ja yhdessäolo ovat vaihtuneet pikaisiin kuulumisten vaihtamisiin suunnilleen tekstiviesteinä.

Alice päättää osallistua netissä järjestettävään pitkään ja perusteellisen tutkimukseen, jossa analysoidaan nykyajan avioliittoja. Kysymykset ja vastausten miettiminen saavat Alicen puntaroimaan oman avioliittonsa tilaa ja tulevaisuutta. Tutkimuksen yhteyshenkilö muuttuu myös kohta anonyymistä tutkijasta läheisemmäksi.  Alice alkaa keskustella tutkijan kanssa verkossa myös muista kuin tutkimukseen liittyvistä asioista ja pian näistä keskusteluista alkaa tulla Alicen päivän kokokohta. 

Williamin uralla tapahtuu erilaisia käänteitä ja Alicen mielestä William elää pahaa keski-iän kriisiä siihen kuuluvine kliseineen. Myös Williamin Facebook päivitykset antavat miehestä hyvin erilaista kuvaa kuin mitä arkiset keskustelut kotona antavat hänestä ymmärtää.

Romaani on hauskasti kirjoitettu ja peilaa hyvin nykyajan virtuaalimaailmaa. Netissä ja Facebookissa voimme helposti antaa itsestämme sellaisen kuvan kuin haluamme. Toisaalta voimme myös kokea pettymyksiä vastapuolen osoittauduttua joksikin muuksi kuin hänen kertomansa pohjalta voisi olettaa. Vaimo 22 on mukava kirja rakkaudesta, avioliitosta ja puolison uudelleen löytämisestä.