Ventovieras

Ventovieras on Lontooseen ja Skotlantiin vuorotellen sijoittuva kummitustarinan ja psykologisen jännärin yhdistelmä.

Elizabeth ja Michael Gascoigne ovat olleet naimisissa jo kymmenen pitkää (ja tylsää) vuotta. Molemmilla on omat tapansa ja rutiininsa ja arki sujuu yllätyksettömästi. Varsinkin Elizabeth alkaa olla kyllästynyt hiljaiseen, tasaiseen ja tylsään yläluokkaiseen mieheensä. Michaelin ainoat intohimot ovat golfaus ja metsästäminen, varsinkin hänen kotitilallaan Skotlannissa.

Gasgoignet käyvät usein tuttaviensa luona maaseutukartanoissa viikonloppuvierailuilla ja eräällä tällaisella vierailulla Michael ei saa silmiään irti taulusta, jonka taustalla näkyy vihreäpukuinen tyttö. Matkan jälkeen Michaelin persoonallisuus alkaa muuttua ja sen myötä hänen suhteensa Elizabethiin tuntuu paranevan. Gasgoignet alkavat tehdä spontaanisti asioita, matkustella, keskustella ja nauraa. Elizabeth rakastuu uudelleen mieheensä ja on onnellinen pitkästä aikaa.

Mutta mikä tai kuka saa aikaan muutoksen Michaelissa? Ja onko tasaisen liiton ja arjen muuttuminen spontaaniksi hullutteluksi välttämättä hyvä asia? Tunteeko kukaan oikeasti puolisoaan ja hänen salaisuuksiaan? Ventovieras antaa vastauksen näihin kysymyksiin puolisoiden vuorotellen kertomana. Kirja tarjoaa vetävää jännitystä ja lopputapahtumat tarjoavat yllätyksiä kerrakseen.