Viisi

”Onneksi olkoon, löysit kätkön!" Oletko nyt varma, että haluat avata sen?!

"Tämä rasia on osa eräänlaista peliä, nykyaikaista satelliittipaikannukseen perustuvaa aarteenmetsästystä. Jos löysit rasian sattumalta, peli on nyt sinun osaltasi ohi. Sulje rasia heti ja laita se takaisin samaan paikkaan, josta sen otitkin. Niin on parasta sinun kannaltasi, usko pois.”

Tämä Itävaltaan sijoittuva romaani tutustuttaa lukijan geokätkeilyn maailmaan samalla, kun jahdataan murhaajaa. Ensimmäiseen kätköön kohdistuvat koordinaatit löydetään tatuoituina kuolleen naisen jalanpohjiin, ja kätköstä löytyy miehelle kuuluvia ruumiinosia. Tämän löydön myötä Beatrice Kaspary, eräs tapaukselle määrätyistä etsivistä, alkaa saada omaan henkilökohtaiseen puhelimeensa kryptisiä viestejä suoraan murhaajalta. Viestien selvittämisen pohjalta Beatricen ja hänen kollegoiden täytyy selvittää koordinaatit aina seuraavalle kätkölle toivoen, että jossakin vaiheessa murhaaja tekee kohtalokkaan virheen.

Näin geokätköilystä sen kummempia tietämättömästä henkilöstä käsin tarina piti vahvasti kiinni otteessaan. Geokätköilyn periaatteet ja terminologia tuli väistämättömästi tutuksi ja ehkä jopa synnytti pienen kipinän itselle siitä, että voisi ihan oikeasti kokeilla kyseistä lajia. Jos joku muukin innostuu, niin tämä sivusto on suunnattu suomalaisille geokätkeilijöille.

Tähän alle voit kertoa avasitko kätkön - ja jos, niin piditkö siitä?!