Halloweenstämning med Viddla

Halloween väntar runt hörnet. Urval av Viddlas filmer: japanska skräckklassikern Kwaidan och filmen om Mary Shelley, författaren till Frankenstein.

Mary Shelley berättar den sanna historien om 16-åriga Mary Godwins kärlekshistoria med den romantiska poeten Percy Shelley. Tillsammans rymmer de och lever ett bohemiskt och dekadent liv. Men den hisnande kärlekshistorien får ett abrupt slut när skulderna hopar sig och de förlorar sitt gemensamma barn. Omständigheterna får Mary att börja tänka på att återuppliva döda människor och den gothiska romanen Frankenstein får därmed sin början.

Kwaidan är japanska för spökhistoria, vilket avslöjar innehållet i hyllade regissören Kobayashis klassiska skräckantologi. Beskriven av legendariska filmkritikern Roger Ebert som "en samling spökhistorier som hör till de vackraste filmer jag sett", vinnare av jurypriset i Cannes samt nominerad till Oscarn för bästa utländska film.

Du kan låna högst tre Viddla-filmer per månad med bibliotekskortets nummer och PIN-kod. Närmare anvisningar om användningen.

Tags:

Written by: Anna Pakka Monday, October 26, 2020