Gladiaattori: taistelu vapaudesta

Taistelu vapaudesta on nuorten romaani, Gladiaattori-sarjan ensimmäinen osa.

Simon Scarrow on kirjoittanut useita antiikin Roomaan sijoittuvia sota- ja seikkailuromaaneja. Suomeksi on käännetty aiemmin vain Rooman kotkan alla (Under the eagle, Jalava, 2004).

Taistelu vapaudesta on nuorten romaani, Gladiaattori-sarjan ensimmäinen osa. Toinen osa, Street Fighter, on ilmestynyt 2012 helmikuussa, toivottavasti suomennos tulee nopeasti!

Vuonna 61 eaa 12-vuotias Marcus menettää koko entisen elämänsä, perheensä ja kotinsa. Hänestä tulee orja, ja hänet ostetaan gladiaattorikouluun. Siellä hänestä koulutetaan huipputaistelijaa, mutta kuri on ankara ja harjoittelu raskasta. Hän saa sekä ystäviä että vihamiehiä, ja myös vaikutusvaltaisen suojelijan.

Marcus ponnistelee eteenpäin kovissa oloissa ja saa voimia tehtävästä, jonka on itselleen asettanut: hänen on kostettava perheensä kärsimät vääryydet ja isänsä murha sekä vapautettava äitinsä orjuudesta. Tähän hän tarvitsee apua isänsä entiseltä komentajalta Pompeius Suurelta, Rooman mahtimieheltä. Mutta mikä mahtaa olla Marcuksen menneisyyteen kätkeytyvä vaarallinen salaisuus? Sitä hän ei tiedä itsekään…

Scarrow tuntee hyvin aiheensa ja on sujuva kirjoittaja. Tarina on vauhdikas ja jännittävä, ja se välittää eloisasti kuvan elämästä gladiaattorikoulussa ja orjien asemasta Roomassa. Kirja sopii yli 10-vuotiaille, aikuinenkin sen lukee ihan ilokseen.