Hämärän hetki

Jos kaipaat sellaista kirjaa, jonka hyytävä kerronta liimaa sinut paikoillesi tuntikausiksi, on Hämärän hetki siihen hyvä valinta. Kirjassa liikutaan Öölannin karuilla rannoilla pienen pojan katoamistapauksen ja paikallisen pahankylväjän jalanjäljissä.

Pahankylväjäksi päätynyt Nils Kant on aina kokenut, että kaikki Öölannin rannikoilla on hänen ja ken astuukaan häntä vastaan, ansaitsee kuoleman. Toisaalta Nilsin niskoille laitetaan myös kaikenlaiset onnettomuudet, pahanteot ja huonot sääolot – samoin kuin 1970-luvulla kadonneen pojan tapaus, vaikka Nils niinä aikoina oli jo kuollut.


20 vuotta myöhemmin katoamistapauksesta, saa kadonneen Jens-pojan isoisä postissa pojalle kuuluneen kengän. Pojan äiti, Julia, on asunut jo pitkään muualla, mutta palaa ajatuksissaan päivittäin Öölantiin ja ikävän tunteisiin. Nyt Julian on palattava ihan oikeasti saarelle.

Tämä jännitystarina on koukuttava tutkimusmatka siihen, mitä vuosikymmeniä kestävä vellova ikävä aiheuttaa ihmissuhteissa ja minkälaisia salaisuuksia voi pieni saari sisällään pitää.