Harry Potter ja viisasten kivi

Kaikkien aikojen vaarallisin pimeyden velho Lordi Voldemort murhaa Lily ja James Potterin mutta katoaa yllättäen yrittäessään murhata heidän yksivuotisen poikansa Harryn.

Kun velhomaailmassa juhlitaan Voldemortin kukistumista, Albus Dumbledore, Minerva McGarmiva ja jättiläinen Hagrid tuovat Harryn asumaan jästi-sukulaistensa luo.

Harry Potter asuu sukulaistensa, Vernon ja Petunia Dursleyn, luona, jotka eivät ole kertoneet Harrylle lähes mitään hänen kuolleista vanhemmistaan. Kun Harryn 11-vuotissyntymäpäivä lähestyy, hän alkaa saada kirjeitä tuntemattomalta lähettäjältä. Kirjeissä kerrotaan, että Harry on hyväksytty Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun, sillä hän, kuten hänen vanhempansakin, omaa taikavoimia. Sitten Harry saa tietää, etteivät hänen vanhempansa kuolleetkaan auto-onnettomuudessa, kuten hänelle oli kerrottu, vaan että heidät murhasi paha velho lordi Voldemort, joka oli terrorisoinut taikamaailmaa vuosia aikaisemmin. Voldemort ei kuitenkaan onnistunut tappamaan Harrya, vaan hän menetti ruumiillisen muotonsa ja jätti jälkeensä salaman muotoisen arven Harryn otsaan.

Rubeus Hagrid tulee hakemaan Harryn pois Dursleylta, jotka yrittävät estää Harryn pääsyn Tylypahkaan. Hagrid auttaa Harrya ostamaan koulutarvikkeita Viistokujalta, missä Harry saa tietää olevansa kuuluisa velhomaailmassa selvittyään hengissä Voldemortin murhayritykseltä. Myöhemmin Harry astuu Tylypahkaan vievään junaan, missä hän tapaa Ron Weasleyn, punatukkaisen pojan suurehkosta velhoperheestä, ja Hermione Grangerin, älykkään jästisyntyisen. Kolmikosta tulee ystävyksiä ja he sotkeutuvat tapahtumiin, jotka liittyvät Tylypahkan linnaan kätkettyyn esineeseen: viisasten kiveen, jolla voi muuttaa perusmetalleja kullaksi ja tuottaa elämän eliksiiriä. He päättelevät, että professori Severus Kalkaros aikoo varastaa kiven Voldemortille.

Vahvistettuaan, että kivi on vaarassa, Harry, Ron ja Hermione hälyttävät opettajat, jotka tyrmäävät sen mahdollisuuden, sillä kiveä suojaavat monet ansat ja esteet maanalaisessa kammiossa. Harry, Ron ja Hermione menevät kerberoksen vartioimasta ansaluukusta alas kammioon, missä he joutuvat erilaisten haasteiden koettelemaksi. Harry tekee viimeisen haasteen yksin ja saapuu kammioon, missä häntä odottaakin professori Orave eikä Kalkaros. Orave paljastaa Voldemortin kasvot hänen takaraivossaan. Harry saa kiven haltuunsa ja Orave yrittää surmata hänet, mutta kuolee itse, kun hän ei kestä kosketusta Harryn kanssa. Voldemortin henki kaikkoaa Oraven ruumiista.

Juteltuaan rehtori Albus Dumbledoren kanssa, Harry näkee taas ystävänsä ja joutuu viettämään kesän Dursleyn perheessä.

nimi: eltsuboy05
ikä: 11
paikkakunta: Vaasa