Hauska ja erikoinen opas kotimaan matkailuun

Omassa maassakin löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, todistaa Sari Snellman uudessa matkaoppaassaan. Kirjassa on esitelty yli 80 matkakohdetta, ja jokainen näistä on jollain tavalla erikoinen ja tavallisuudesta poikkeava.

Kohdevinkit on jaoteltu maakunnittain. Mukaan mahtuu niin suuria julkishallinnon ylläpitämiä kohteita, kuten Metsähallituksen suurpetoluontokeskus Kuhmossa ja Seilin saari, jolla aikoinaan toimi lepraparantola ja mielisairaala, kuin persoonallisia pieniä perheyrityksiäkin, näistä esimerkkinä maailman pienin ravintola, eläinten vanhainkoti, mekaanisen musiikin museo, Parikkalan patsaspuisto ja Suomen vanhin yleinen sauna.

Mukana on myös tapahtumia, kuten Oulun kansainväliset ilmakitarafestivaalit, joilla muuten on hieno päämäärä, maailmanrauhan edistäminen. Niiden järjestäjät uskovat, että jos kaikki ihmiset soittaisivat ilmakitaraa, sodat loppuisivat maailmasta. Kaikki joukolla mukaan siis! Käymisen arvoinen voisi olla myös Iitin musiikkijuhlat, jotka huipentuvat Hiidenvuoren yökonserttiin. Siellä saa kuunnella vanhalle linnavuorelle kannettua pianoa kesäyössä.

Kaikki jännittävät kohteet eivät suinkaan sijaitse valtaväylien varrella. Kirjassa on hyvät osoitetiedot ja kartat. Mukava apu sille, joka on kyllästynyt tavanomaisiin puuhamaihin ja kotiseutumuseoihin. Kirjan tekijä on matkakirjoittaja ja –bloggaaja sekä matkailualan kehittäjä.