I Vasa stadsbibliotek kan man använda Hublet-pekplattor och bärbara datorer

I huvudbiblioteket kan man som kund nu använda Hublet-pekplattor som man kan låna med bibliotekskortet. Man kan dessutom låna bärbara datorer, sådana finns också i Sunnanviks och Variskas närbibliotek.

Huvudbiblioteket har fyra Hublet-pekplattor med nätförbindelse, så man kan läsa till exempel många dagstidningar och tidskrifter som digitala faksimilupplagor. Med sitt eget bibliotekskort och sin egen pinkod kan man vid laddningsstationen på huvudbibliotekets andra våning låna en pekplatta i två timmar. Pekplattan kan enbart användas i bibliotekets utrymmen.

Servicechef Marja Mikola från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster berättar att Hublet-pekplattorna är en del av bibliotekets samarbete med Aalto University Executive Education (Aalto EE).

-        Sedan 5.3 har man även i Vasa kunnat avlägga digitalt sådana examina som hör till Aalto EE:s sektor för investeringstjänster. I huvudbiblioteket finns det alltid två Hublet-pekplattor reserverade för personer som tenterar, lovar Mikola.

Man kan också låna bärbara datorer

I huvudbiblioteket och Sunnanviks och Variskas närbibliotek kan man låna flera datorer som förutom en nätförbindelse har de vanligaste kontorsprogrammen.

Med bibliotekskortet kan man vid kundbetjäningen låna en dator som kan användas endast i bibliotekets utrymmen. Lånetiden är högst fyra timmar i taget. Ifall datorn inte returneras, sänds en påminnelse och en räkning på samma sätt som för annat material som inte har återlämnats.  

Sektorn för investeringstjänster, innehåll och digitalt förverkligande:

Minna Wickholm, Aalto EE, minna.wickholm@aaltoee.fi, tfn 050 583 9514

Miia Viitanen, Aalto EE, miia.viitanen@aaltoee.fi

Kati Kiviniemi, Aalto EE, kati.kiviniemi@aaltoee.fi , tfn  050 555 4079

Tags:

Wednesday, March 14, 2018