Ihan tavallisena päivänä

Loistava jännärin ja perhedraaman risteymä, jossa mustalla huumorilla on myös oma sijansa.

Kirjan alussa kerrotaan kolmesta erilaisesta rikostapauksesta. Kolmevuotias tyttö on kadonnut kuumana kesäyönä teltasta omalta pihaltaan, nuori perheenisä saa kirveestä päähänsä perheriidan päätteeksi ja tuomionsa kärsittyään vaimo katoaa ja sijaisperheeseen annetun pienokaisen liikkeistäkään ei ole tietoa ja kolmantena asianajotoimistossa harjoittelijana oleva nuori nainen saa surmansa keskellä johtokunnan kokousta eikä tavallisen näköistä tappajaa löydetä koskaan.

Jackson Brodie on entinen sotilas ja poliisi, joka toimii nykyään yksityisetsivänä Cambridgessa. Brodiella on entisen vaimonsa kanssa tytär ja riitaiset välit ex-vaimoon ja tyttären vierailut aiheuttavat Jacksonille sydämentykytystä. Eri syistä kaikkien kolmeen rikostapaukseen liittyvien ihmisten omaiset haluavat avata jutut ja palkkaavat Jacksonin etsimään vastauksia. Näiden juttujen ohessa Jackson auttaa löytämään kadonneita kissoja omituisen vanhan rouvan palkkalistoilla.

Jackson tutustuu traagisia taustoja omaavien asiakkaidensa kanssa paremmin ja jopa ystävystyy osan kanssa. Tapaukset laajenevat ja syvenevät ja niiden väliltä löytyy yhtymäkohtia vanhan yliopistokaupungin kulisseissa. Kaikki osalliset eivät myöskään kerro kaikkia tietojaan tapauksiin liittyen, mikä aiheuttaa Jacksonille lisätöitä.

Jackson Brodie on kiehtova persoona ja kirja on kirjoitettu muutenkin vetävästi. Huumori ryydittää tapausten ratkaisua ja välillä sai nauraa ääneenkin juonen edetessä.

Tämä teos on kirjoitettu 2004 ja tänä vuonna BBC on tuottanut kirjoihin perustuvan televisiosarjan.  Varmasti tästä syystä kirja otettiin nyt suomennettavaksi mutta tästä ei voi kuin olla kiitollinen.