Ihmisen poika

Julius Sariola uskoo Jumalan suoneen hänelle tärkeän tehtävän, sillä hän uskoo olevansa Jeesuksen toinen tuleminen.

Pieni Julius Sariola putoaa puusta, mutta ihmeen kaupalla hän pelastuu. Hänen äitinsä toteaa, että Jumala on varannut hänelle tärkeän tehtävän elämässä. Tämä saa pienen Juliuksen miettimään ja pohtii, että hän saattaa olla Jeesuksen toinen tuleminen. Hän alkaa valmistautua tähän tehtävään, mutta välttääkseen väärää profetointia hän päättää pitää matalaa profiilia.

Ihmisen poika vie meidät Turkuun ja Julius Sariolan elämään. Kirjassa käsitellään pienen pojan uskoa ja epäilyä omaa, Jumalan määräämää tehtävää kohtaan. Julius kasvaa Commodore 64-koneiden ja roolipelaamisen kanssa. Kirjassa puhutaan myös Jerusalemin syndroomasta ja Turun taudista.

Kirja on täynnä komiikkaa ja viittauksia, joista ei voi olla pitämättä. Kokonaisuus toimii ja pitää otteessaan loppuun asti. Tämän kirjan kanssa saa nauraa.

Mike Pohjola on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja pelisuunnittelija. Hän on aiemmin julkaissut mm. nuortenromaanin Kadonneet kyyneleet sekä roolipelit Myrskyn aika ja Tähti: roolipeli lähitulevaisuuden mutanttityttöbändistä.

kehitysromaanit, vaihtoehtoiset loput, maailmankatsomus, kultit, liveroolipelit, uskonnolliset yhteisöt, Turku