Instruktioner - Hur du spelar mysteriespelet

Det här är ett deckarmysterium som du spelar och löser på din egen mobil.
Börja med att ladda ner appen Sleuth IT i iOS App store eller i Google Play store.
När du har laddat ner appen, öppna den. Välj sedan "The case of the mummy´s curse"
Appen ber dig godkänna följande:

• Agree to Privacy policy
  • Authorize location services
  • Authorize notifications

Om du inte trycker ”Authorize” och godkänner dessa, funkar inte spelet som det ska.
Om du i misstag klickar fel, kan du ge appen tillstånd att använda platsdata i mobilens/surfplattans inställningar.
Alternativt kan du prova ta bort appen och ladda ner igen, om något gick fel i ”Authorize” processen.

När du startat spelet, välj ”Download” i den gröna rutan högst upp.
Det laddar ner speldata (ca 255 mb). En bugg i spelet gör att detta inte alltid funkar.
Prova då välja den runda vita menyknappen i nedre högra hörnet, och välj ”Cache all assets”. Vänta medan spelet laddas ner.
Det kan ta upp till 20 minuter på ett långsamt nätverk. Det går att spela utan att ladda ner i förhand, men då måste du vänta på att bilder och videor laddas ner medan du spelar.

Se till att ha på Bluetooth i din mobil eller surfplatta! Annars fungerar inte spelet.

När du startar "The case of the mummy's curse" i appen, kan du öppna "Luxor train station" där du får grundläggande information om mysteriet.

Runtom i huvudbiblioteket finns 6 basstationer som tar kontakt med spelet i din mobil, och öppnar en ny "plats" i spelet när du närmar dig dem. Du kan börja med att hitta "Lord Carlton's tent" i närheten av barn- och ungdomsavdelningen.

På de olika platserna får du olika ledtrådar, ibland genom att lösa gåtor och pussel. Allt hänger ihop, allt kan vara viktigt. Använd t.ex. papper och penna och screenshots som hjälp för att komma ihåg viktiga fakta. Om du inte hinner spela färdigt kan du komma tillbaka senare under veckan för att fortsätta!

När du tror att du löst hela mysteriet, skriv ner ditt svar på ett papper. Det räcker inte med några ord - det är du som bjuder på hela förklaringen. Vad har egentligen hänt? Är någon skyldig, vem isåfall? Och varför?
Du är detektiven som ska pussla ihop allt och lösa mysteriet med mumiens förbannelse. Lämna in din lösning i lådan vid infodisken i bibliotekets bottenvåning. Lycka till!

Det här är första gången vi testar ”The Case of the Mummy’s Curse” med en större skara spelare. Det kan ännu finnas gott om problem med tekniken, och vi hoppas det inte förstör spelglädjen. Om spelet inte funkar i just din mobil, kan du kanske spela som team med någon annan? Du kan också ge feedback i svarslådan om vad som funkade bra och vad som funkade mindre bra med spelet.