Islands

Klassisen pianomusiikin ja ambientin välissä taiteileva mestari.

Einaudi on italialainen säveltäjä ja pianisti, joka on säveltänyt musiikkia useisiin elokuviin ja tv-sarjoihin.  Hänen musiikkiaan on mm. meille suomalaisillekin tunnetuissa elokuvissa Koskemattomat (Intouchables, 2011), Riivattu (Insidious, 2010) ja uudelleen filmatisoidussa Tohtori Zhivagossa (Doctor Zhivago, 2002) sekä tv-sarjoissa East Enders ja SGU Stargate Universe.

Einaudin musiikissa yhdistyy kaikki ne puolet, mistä itse pianomusiikissa pidän: hän käyttää enimmäkseen sävelasteikon korkeampia säveliä, joka saa kappaleet kuulostamaan useimmiten pirteiltä ja iloisilta, silti tarjoillakseen myös syvyyttä ja mietteitä ja toisinaan myös haikeutta ja surumielisyyttä. Pianon lisäksi erilaiset jousisoittimet luovat omaa tunnelmaansa musiikkiin. Tämän lisäksi Einaudista sanotaan, että hän taiteilee oivasti klassisen musiikin ja ambientin tunnelmien välissä.

Musiikki sopii mielestäni hyvin niihin sohvatunnelmiin, jossa haluaa vain sulkea silmät ja antaa musiikin viedä minne ikinä viekään - toisaalta se sopii hyvin myös taustalle ja toisaalta sillä on keinonsa luoda myös romanttisiakin tunnelmakuvia niiden seinien sisälle, jossa sitä soitetaan. Kaikin puolin hyvä löytö, josta saan taas kiittää musiikkiosaston henkilökunnan tekemiä suosituksia.