Jazztyttö peilaa

Romaanissa eletään 1920-luvun sykkivässä New Yorkissa, jazzin ja salakapakoiden aikakaudella.

Anna Godbersen jatkaa historiallisia romaanisarjojaan. Aikaisempi sarja sijoittui 1900-luvun taitteen New Yorkin seurapiireihin ja tässä sarjassa liikutaan puolestaan uuden ajan kynnyksellä, kiihkeällä ja iloisella 1920-luvulla.

Kirjan alussa Letty ja Cordelia päättävät jättää Ohion maalaismaiseman ja karata New Yorkiin onneaan etsimään. Letty haaveilee laulajan urasta ja Cordelian salainen haave on löytää tuntemattomaksi jäänyt isänsä. Kaupungissa on paljon tyttöjä, jotka pyrkivät tähdiksi Broadwaylle ja iltaisin salakapakat täyttyvät huvittelevista nuorista. Alkoholi virtaa, tupakka palaa, jazz soi ja nuoret tanssivat aamuun asti.

Kolmas keskeinen henkilö kirjassa on huvittelunhaluinen Astrid, joka kuuluu New Yorkin vanhaan kermaan. Astridin äiti on nautinnonhaluinen pyrkyri mutta arvonimen sijaan äiti haluaisi Astridin naivan rahaa. Cordelia on löytänyt isänsä ja Astridin elämä kietoutuu tämän viinatrokariperheeseen. Tytöistä tulee sydänystäviä.

Letty tekee töitä saadakseen rahaa ja voidakseen hankkia katon päänsä päälle. Letty saa myös huomata, että uranluominen on hankalaa ja toiset tytöt ovat valmiita menemään pitkälle saadakseen rooleja näyttämöllä.

Kirja on nautittavaa luettavaa kevyestä viihteestä ja historiallisista rakkausromaaneista pitäville. Tässä kirjassa tyttöjen tarina pääsee vasta alkuun, joten romaanille on odotettavissa jatkoa.