Juureskuutio – joukko juureksia & muutama mukula

Ihastu inkivääriin, maista mustajuurta, vokkaa vesikastanja!

Marttaliiton julkaisemassa keittokirjassa esitellään perinteisiä kotimaisia juureksia sekä eksoottisia juuri- ja mukulakasveja käyttövinkkeineen. Monet vanhat hyötykasvit kuten mustajuuri ja maa-artisokka toivottavasti löytävät yhä useammin tiensä kotikokin pöytään.

Terveellisten kotimaisten vihannesten lisäksi martat haluavat rohkaista kokeilemaan kaukomaiden keittiöiden kasveja, joita jo löytyy monen marketin vihannestiskistä tai etnisistä kaupoista. Kirjan idea on tarjota ruokatietoa myös matkailijoille. Bataatti lienee monelle tuttu lisäke, mutta kuka on kuullut tropiikin taarosta tai arrowjuuresta?

Kasvit käyttövinkkeineen on esitelty aakkosellisessa järjestyksessä, ja isot kuvat helpottavat oudompien raaka-aineiden tunnistamista. Ruokaohjeet ovat selkeitä ja perusteellisia, paistetut lanttukuutiot ja kiinalainen lootuksenjuurivanukas edustavat ehkä ääripäitä.´

Kirjan loppuosassa annetaan koko joukko perusohjeita keittoihin, laatikoihin tai vaikkapa juomiin. Plussaa kirjan retrohenkisen värikkäästä ulkoasusta ja käteen sopivasta koosta.

 

Audience:

Tags:

Review by: Kirjasto Tuesday, October 23, 2012