Kaffe med rån

”Att vara tant, 79 år, och på väg att göra sitt första bankrån krävde auktoritet”

Märtha, Stina, Anna-Greta Snillet och Krattan bor alla på det tråkiga servicehemmet Diamanten. Maten är dålig, det finns ingen underhållning och nu har man till och med dragit in på julprydnaderna. Allt blir bara sämre. Till och med de som sitter i fängelse har det mycket bättre än seniorerna på hemmet.  Något måste göras.

En kväll när Märtha tittar på tv ser hon en dokumentär om fängelser. Då kommer hon på den briljanta idén att de själva kunde begå ett brott för att hamna i fängelse. Där skulle de ju ändå ha det mycket bättre än på hemmet. På lyxhotellet i staden skulle det säkert finnas något att råna och med gott mod bokar vännerna in sig i lyxsviten för att vänta på rätt tid för att begå sitt brott. Men allt går inte som de har tänkt sig.

Märtha funderar och har nu kommit på det perfekta brottet. De kunde kidnappa tavlor från Nationalmuseum, begära lösensumma och sedan när de kommit ut ur fängelset kan de dela på summan men också ge till fattiga och gamla. Inget kan gå fel. Med rollatorerna i högsta hugg börjar Pensionärsligan sin brottsliga bana.

 

Tags:

Review by: Marina Thursday, October 17, 2013