Kaukolainat ja seutulainat

Kaukolainat

Välitämme kaukolainoja sekä koti- että ulkomaisista kirjastoista. Kaukopalvelu on maksullista, ja maksu määräytyy lähettäjäkirjaston hinnoittelun mukaan.

Kaukolainatilauksen voi tehdä Vaasan kaupunginkirjaston asiakas, jolla on lainausoikeus.

Kaukolainaksi voi tilata aineistoa, jota ei ole missään Vaasan kirjastossa (Vaasan kaupunginkirjasto, Vaasan tieteellinen kirjasto Tritonia). Vaasan kirjastoista löytyvää, vaikkakin lainassa olevaa materiaalia ei kaukolainata. (Kaukopalvelun yleisohjeet)

Kaukolainatilauksen voi tehdä vieressä olevalla tilauslomakkeella. Tilauksen voi tehdä myös kaikissa kirjaston toimipisteissä. 

Kaukolainatilauksen hinta on 2 euroa.

Korkeakoulu- erikois- ja yliopistokirjastot, osa kaupunginkirjastoista sekä arkistot perivät kaukolainoista lisäksi noin 9-15 euroa / laina. Kopiot ovat myös maksullisia ja maksut vaihtelevat kirjastoittain. Asiakas sitoutuu maksamaan kaikki lainasta aiheutuvat kulut.

Kaukolainoissa noudatetaan aina lähettäjäkirjaston antamia laina-aikoja. Lähettäjäkirjasto voi myös rajoittaa lainausta vain lukusalilainaksi.

Kaukolainan uusinta

Voit tehdä kaukolainastasi uusintapyynnön verkkokirjastossa omissa lainoissasi (Omat sivut --> Lainani). Kirjasto lähettää uusintapyynnön omistajakirjastoon ja uusi eräpäivä näkyy uusinnan jälkeen lainaustiedoissasi verkkokirjastossa. Kirjastosta ilmoitetaan sinulle, jos kaukolainaa ei pystytä uusimaan. 

Uusintapyynnön voi tehdä myös sähköpostitse kaukopalvelu@vaasa.fi tai puhelimitse, puh. 06-325 3540.

Seutulainat

Seutulainaksi voit tilata aineistoa Fredrika-kirjastoista: Korsnäs, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersöre, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vöyri.

Seutulainan hinta on 2 euroa.

Kysyttävää?

kaukopalvelu@vaasa.fi 

Tilaajana kirjasto:

Vaasan kaupunginkirjasto lähettää kaukolainoja muille kirjastoille maksutta. Kaukolainatilauksen voi tehdä hyllyvarauksena tai sähköpostilla osoitteeseen kaukopalvelu@vaasa.fi . 

Kaukolainan ja seutulainan tilauslomake

Tilausehdot