Kipinäisen uusi koti

Kipinäinen on lempeä hirviö, joka muistuttaa olomuodoltaan ehkä lähinnä virtahepoa.

Kipinäinen eriskummallisine ystävineen asuu Hirviövuorilla. Nyt Kipinäisellä kuitenkin on ongelma: hän ei enää pidä talostaan, koska siellä on ihan liikaa vaatekaappeja ja niissä on ihan liikaa vaatteita. Myös keittiö on liian suuri.

Ratkaisuksi Kipinäinen ei keksi muuta kuin muuttaa pois talostaan. Kipinäisen ystävät ehdottavat, että hän voisi leiriytyä Hirviövuorille. Leireily ei kuitenkaan osoittaudu niin hauskaksi kuin Kipinäinen oli etukäteen ajatellut: esimerkiksi sateella kastuu, tuulisella säällä tulee vilu ja aurinkoisella säällä hiki.

Kipinäisen ystävät ovat kilttejä ja pyytävät kukin vuorollaan Kipinäistä luokseen asumaan. Valitettavasti vain Kipinäinen löytää jokaisesta ehdotetusta talosta jotakin, josta ei pidä (esimerkiksi Roksaurus asuu pimeässä luolassa, jossa ryömii valtavasti hämähäkkejä. Pitäisitkö itse moisesta?)

Onneksi Kipinäisen ystävät eivät jää tästäkään neuvottomiksi, vaan ryhtyvät yhteistyössä rakentamaan Kipinäiselle uutta kotia. Mutkien kautta Kipinäinen kuitenkin lopulta huomaa, ettei hänen vanhassa kodissaan ollutkaan mitään vikaa, vaan se on juuri täydellinen hänelle. Monesti meidän kannattaa siis olla tyytyväisiä siihen, mitä meillä jo on!