Asioi kirjastossa

Tervetuloa kirjastoon! Kirjasto on avoin kaikille. Kirjastossa voit lainata, opiskella, hyödyntää asiakaslaitteita ja osallistua monimuotoisiin tapahtumiin - tai vain oleskella rauhassa ja nauttia lukuhetkestä. Kirjastossa käytössäsi ovat monipuoliset kokoelmat, laitteet sekä tilat, ja asiantunteva henkilökuntamme on aina valmis auttamaan.
Asioi kirjastossa

Erikoiskokoelmat

Vaasan kaupunginkirjaston kokoelmista löytyy peruskokoelman lisäksi myös uniikkeja erikoiskokoelmia. Erikoiskokoelmien aineisto ei ole lainattavissa, mutta osaa voi lukea kirjaston tiloissa.
Lisätietoja Erikoiskokoelmat

Kirjastossa käytettävissä olevat laitteet

Kirjastoissa voi käyttää asiakastietokoneita ja tulostaa. Pääkirjaston aulassa voi käyttää maksuttomasti erilaisia laitteita itsenäisesti kirjaston aukioloaikoina. Laitteet varataan erikseen kirjaston Infossa.
Laitteet

Lasten ja nuorten kirjasto

Lapsille ja nuorille on tilaa ja lainattavaa pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla, kaikissa lähikirjastoissa ja kirjastoauto Röllissä. Kirjastossa voit myös osallistua tapahtumiin ja viettää aikaa lukien, leikkien ja pelejä pelaten.
Lasten ja nuorten kirjasto

Saavutettava kirjasto

Vaasan kaupunginkirjasto on EU:n Vammaiskorttikohde. Kaikkiin kirjaston tiloihin on esteetön pääsy. Jokaisesta toimipisteestä löytyy esteetön WC. Avustavat koirat ovat tervetulleita kaikkiin kirjaston toimipisteisiin. Toimipistekohtaiset esteettömyystiedot löydät kirjastojen omilta sivuilta.
Lisätietoja Saavutettava kirjasto

Tietoa meistä

Kaupunginkirjastoon kuuluu pääkirjaston lisäksi kuusi lähikirjastoa, kirjastoauto Rölli sekä yksi potilaskirjasto.
Lisätietoja Tietoa meistä

Tilat

Kirjastossa on tapahtumatiloja, näyttelytiloja sekä kokous- ja työskentelytiloja erilaisiin tarpeisiin.
Tilat

FIN / SWE / ENG

suomisvenskaEnglish