Kirjastokorttihakemus aikuiselle

Kirjastokorttihakemus

Kortinhaltijan tiedot

Kieli
Kortin väri

Voit noutaa kirjastokorttisi valitsemastasi kotikirjastosta viikon kuluttua. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

  Kirjastokortti

  Kirjastokortti on avain kaikkiin kirjaston palveluihin. Kirjastokortilla voit lainata kirjoja, elokuvia, cd-levyjä ja kaikkea muuta materiaalia kaikista Vaasan kaupunginkirjaston yksiköistä. Voit myös lainata e-kirjoja ja lukea lehtiä verkossa. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on esitettävä lainattaessa.

  Kirjastokortin omistajana voit kortin puuttuessa lainata myös ajokortilla tai muulla virallisella henkilökohtaisella kortilla (esim. Kela-kortti, passi).Voit myös rekisteröidä kirjastokorttiisi rinnakkaiskortin, esimerkiksi jonkun toisen kirjaston kirjastokortin.

  Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, saat sen mistä tahansa kirjaston toimipisteestä esittämällä voimassaolevan, valokuvalla varustetun henkilöllisyystodistuksen, passin, ajokortin tai muun virallisen henkilökortin.

  Huoltaja hakee alle 15-vuotiaalle kirjastokorttia. Huoltajalla tarkoitetaan lainsäädännön mukaista huoltajaa.

  Ensimmäinen kortti on ilmainen. Jos kirjastokorttisi katoaa tai rikkoutuu, peritään uudesta kortista kirjaston hinnaston mukainen maksu.

  Myös laitos, yhteisö tai yritys (esim. päiväkoti) voi saada kirjastokortin.  Laitoksen, yhteisön tai yrityksen kirjastokortti myönnetään nimetylle vastuuhenkilölle, jonka kirjallinen suostumus tarvitaan kirjastokorttia haettaessa.

  Voit lähettää kirjastokorttihakemuksen sähköisenä ja noutaa sen myöhemmin.

  Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon puh. 06-325 3533 tai kirjasto.info@vaasa.fi.  Kirjastokortin kadotessa olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta siihen saakka, kunnes olet tehnyt kortistasi katoamisilmoituksen kirjastoon.