Kirjaston asiakkaiden muistoja ja ajatuksia 1970-luvusta

”Koulussa opeteltiin suojautumaan pulpetin alle sodan tai ydinpommin tullessa. Kotona äiti käski mennä autotallin katolle, ettei jää kitumaan. Tytöt ja pojat käyttivät samanlaisia kauheita sukkahousuja oloasuina noin 6-vuotiaaksi. Autoissa matkustettiin kuumassa ja tupakansavussa, etupenkkien välissä roikkuen. WWF:n keräyslipas oli Sokoksen tavaratalossa parasta (Panda).”

”Tein tekstiilityötunnilla siniset kangashousut joissa oli leveät lahkeet ja matala vyötärö. Koristeeksi lantiolle kirjailin pari kukkaa. Katsottiin TV:stä Naapurilähiötä ja Peyton Placea! Asuimme omakotitalossa ja naapuri rähjäsi kännipäissään omalla tontillaan ja niillä oli kauhea löyhkä ulkona ja sisällä.”

”Suvilahden kirjastossa tuli käytyä kesällä varsinkin ala-asteen lomilla lainaamassa Tiina-kirjoja.”

”Siirtolaisia Suomesta Ruotsiin – synnyin siellä  70-luvulla.”

”Menin ekaluokalle v. -71. Kirjastoauto kiersi pikkukyliä, pääkirjastoon pääsi koulusta, kun samalla käytiin esim. uimassa tai hammaslääkärissä. Myös kouluilla oli omat pienet kirjastot -> muistot Nivalasta.”

Skrivet av: Kirjasto den 2 augusti 2013